Suomi on pykälien luvattu maa – turhat lait etsinnässä

Kieltoja, rajoituksia ja esteitä. Ja niistä aiheutuneita säädöksiä, lakeja ja pykäliä tuntuu olevan ympärillämme entistä enemmän. Ne rajoittavat yritysten ja ihmisten toimintaa eikä niiden perusteet aina ole kovin selvät. Yhteiskunnallinen Rohkea Suomi -kampanja pyytää nyt kaikkia ilmiantamaan älyttömiä lakeja tai säädöksiä.

Rohkea Suomi on kampanja, joka luo keskustelua Suomen tulevaisuudesta. Kampanja kertoo miten hyvinvointimme rakentuu ja miten tärkeä menestyvien yritysten rooli on sen luomisessa. Millainen byrokratia tai millaiset säädökset estävät Suomea uudistumasta ja menestymästä? Tällaisia ehdotuksia kerätään nyt Rohkea Suomi -verkkosivustolla. Tykätyin ehdotus ja raadin suosikki palkitaan mukavilla palkinnoilla.

Finanssialan turhimmat säädökset

Finanssialan Keskusliitto on koonnut finanssialaa koskevasta sääntelystä seitsemän säännöksen listan, jotka ovat alan mielestä kyseenalaisia. Listaus jakautuu kahtia: ensimmäiset kolme säädöstä ovat mielestämme kokonaan tarpeettomia. Jälkimmäiset säädökset taas ovat sinänsä tarpeellisia, mutta niiden käytännön toteutus on huono tai koordinoimaton.