Suomi viitossijalla kansainvälisessä eläkevertailussa

Suomen eläkejärjestelmä on sijoittunut viidenneksi kansainvälisessä vertailussa. Sijoitus laski yhden sijan viime vuodesta. Maailman parhaaksi jo kuudennen kerran peräkkäin valittiin Tanskan järjestelmä.

Suomi sai jo neljättä kertaa peräkkäin koko vertailun parhaan tuloksen osiossa, jossa arvioitiin eläkejärjestelmien hallinnon luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä. Koko vertailussa pisteitä laskivat heikot talousnäkymät, lisääntynyt julkinen velka ja suomalaisten alhainen säästämisinto.

”Suomen pisteitä on vaikea nostaa. Kun valtio on velkaantunut, ei ole helppoa parantaa vähimmäiseläketurvaa merkittävästi. Ei myöskään ole realistista lisätä rahastointia tilanteessa, jossa halutaan pitää eläkemaksut vakaana”, sano johtaja Mikko Kautto Eläketurvakeskuksen tiedotteessa.

Suomen sijoitus laski yhden sijan, kun ensimmäistä kertaa vertailuun osallistunut Norja kiilasi edelle. Melbourne Mercer Global Pension Index on vuosittain koottava kansainvälinen eläkejärjestelmien vertailu, joka toteutettiin tänä vuonna yhdeksättä kertaa. Vertailuun osallistui 30 maata.