SuomiAreenalla keskustellaan tänään: Kestääkö infra ilmastonmuutoksen?

Finanssialan Keskusliitto järjestää keskiviikkona 16. heinäkuuta SuomiAreena-tapahtumassa keskustelutilaisuuden otsikolla Ei myrsky tapa ja viemäriin ei huku? Tilaisuus alkaa kello 14 SuomiAreena-pihalla osoitteessa Antinkatu 2.

Keskustelun aiheena on sään ääri-ilmiöt, infran haavoittuvuus ja varautumiseen liittyvät teemat. Taustalla vaikuttaa ilmastonmuutos ja sen mukanaan tuomat riskit.

Keskustelun tavoitteena on nostaa esiin infran rakentamiseen ja varautumiseen liittyvät teemat. Miten vastuu varautumisesta tulisi jakautua yksilön ja yhteiskunnan välillä? Kestääkö infra sään ääri-ilmiöitä? Joutuvatko vakuutusyhtiöt maksumiehiksi?

Mukana keskustelussa on Porin kaupungin tekninen apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus. Hän vastaa tekniikasta ja liiketoiminnasta eli mm. kaupungin rakentamisesta, kiinteistöistä, teistä ja kaavoituksesta.

Ilmastonmuutoksesta näkökulmaa tuo tieto- ja tieteiskirjailija Risto Isomäki. Hän on julkaissut useita ympäristöä, kehitysyhteistyötä ja kolmatta maailmaa käsitteleviä tietoteoksia.

Vesikeskuksen johtaja Seppo Rekolainen osallistuu keskusteluun vesihuollon näkökulmasta. Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) Vesikeskus kokoaa tietoa ja kehittää arviointityökaluja vesihuoltoon ja vesirakentamiseen, vesiensuojeluun ja vesivarojen käyttöön.

Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas tuo keskusteluun ilmakehän toiminnan ja ilmaston koostumuksen asiantuntemusta.

Varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari Finanssialan Keskusliitosta edustaa keskustelussa vakuutusalaa.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Tuomas Enbuske.