SuomiAreenassa ratkotaan rahan riittävyyttä vanhushoivaan

”Meillä on Suomessa
syntymässä sellainen ristiriitainen tilanne, jossa julkisella sektorilla
on paljon vastuita eivätkä sen varat riitä vastuiden hoitamiseen.
Samaan aikaan kotitalouksilla on paljon varoja. Jonkinlaista muutosta
tähän nykyiseen tilanteeseen olisi saatava”, tiivistää Valtion
taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiainen tulevan
Finanssialan Keskusliiton isännöimän keskustelun teeman Porin
SuomiAreenassa.

​Vartiaisen lisäksi ”Käärinliinassa ei ole taskuja” –keskustelussa on mukana keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Porin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola uskoo osanottajalistaa silmäiltyään keskustelusta tulevan räväkkä. Laitinen-Pesolan mukaan nykyisten vanhusten vaurastumisessa piilee mahdollisuuksia myös vanhustenhoidon järjestämiseen. ”Jatkossa tarvitsemme erilaisia vaihtoehtoja vanhusten hyvinvoinnin turvaamiseen. Omaa varallisuuttaan pitäisi voida käyttää joidenkin vanhuusajan palvelujen ostamiseen, mutta kyllä yhteiskunnan on viime kädessä turvattava kaikkien vanhusten hoito.”

Paneelissa on edustaja myös keskustelua isännöivästä Finanssialan Keskusliitosta. “Odotan, että keskustelu ei noudattaisi totuttuja uria. Toivon lujasti, että keskustelussa löydettäisiin uusia, raikkaita avauksia siitä, miten Suomen tulevaisuus hyvinvointiyhteiskuntana turvataan”, sanoo SuomiAreenan lavalla nähtävä FK:n asiantuntija Piritta Poikonen.

Kesän kuumin talousporina käydään Porissa keskiviikkona 17.7. klo 12.15–13.30 SuomiAreena-pihalla osoitteessa Antinkatu 2. Keskustelua johtaa juontaja Unna Lehtipuu.