Talous on politiikkaa – Opettajille suunnattu koulutuskiertue käynnistyy

”Talous on politiikkaa” on teemana yhteiskuntaopin opettajille tarkoitetussa
koulutussarjassa, jonka Finanssiala Keskusliitto järjestää yhteistyössä HYOL
ry:n, Opetushallituksen, Pörssisäätiön, Suomen Pankin ja Taloudellisen
tiedotustoimiston kanssa.

​Jo perinteeksi muodostuneet Talous Tutuksi -koulutustilaisuudet järjestetään Jyväskylässä 1.9., Turussa 3.9. ja Helsingissä 10.9. Suosio on tänäkin vuonna suuri, sillä Jyväskylän ja Helsingin koulutustilaisuudet ovat täynnä. Yhteensä koulutuksiin osallistuu lähes 200 opettajaa.
Opettajien pyynnöstä FK tuo osassa tilaisuuksia esille, millaisessa ympäristössä finanssialan EU-edunvalvontaa nyt tehdään. Nykyinen finanssialan sääntely perustuu suurelta osin EU-sääntelyyn.

Turussa ja Jyväskylässä opettajille puhuvan FK:n EU-tiimin vetäjän, johtavan lakimies Mari Pekonen-Rannan mukaan sääntelyn määrä on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana.

”Jotta niihin voidaan vaikuttaa, on oltava entistä aiemmin liikkeellä. Myös eurooppalaisten finanssivalvojien alemmantasoisen sääntelyn määrä on paisunut ja sääntelyn teknisyys moninkertaistunut”, Pekonen-Ranta sanoo.

Talous tutuksi -koulutuskiertueen tavoitteena on tuoda ajankohtaiset talousasiat tutuksi opettajille asiantuntijaesitysten avulla sekä helpottaa talousasioiden viemistä opettajien omaan opetukseen ja työhön.

Helsingissä 10. syyskuuta järjestettävää tilaisuutta voi seurata internetin välityksellä. Osallistumisohjeet löytyvät HYOL:n kotisivuilta. Koulutukset ovat opettajille maksuttomia.

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat