Talousguru 2011 -kilpailun loppukilpailijat on valittu

Lukiolaisten valtakunnallisen Talousguru 2011 ‑kilpailun finalistit on valittu. Karsinnan perusteella loppukilpailuun selvisi 10 oppilasta lukioista ympäri Suomea. Lukiolaisille suunnattuun taloustietokilpailuun osallistui tänä vuonna 105 lukiota ja n. 800 oppilasta.

​Loppukilpailijat aakkosjärjestyksessä:

Joel Huovinen, Kastellin lukio, Oulu
Marko Koistinen, Martinlaakson lukio, Vantaa
Jukka Kurki, Porin suomalaisen yhteiskoulun lukio
Arttu Kurtelius, Sonkajärven lukio
Juho Kärpijoki, Liedon lukio
Ari Piik, Lahden yhteiskoulun lukio
Daniel Sazonov, Helsingin Suomalainen yhteiskoulu
Juhana Tikkanen, Ressun lukio, Helsinki
Olli Tuominen, Tikkurilan lukio, Vantaa
Miikka Väänänen, Joensuun lyseon lukio

Valtakunnallisessa alkukilpailussa 19.1.2011 osallistujat vastasivat ajankohtaisiin kilpailukysymyksiin. Osallistujien taloustiedot punnittiin tehtävissä, joissa muun muassa vertailtiin eripituisia kiinteään tai vaihtuvaan korkoon sidottuja asuntolainoja, pohdittiin kotitalousvähennyksen vaikutuksia eri toimijoiden kannalta ja tarkasteltiin kuvitteellisen pörssiyhtiön Talousguru Oyj:n kehitystä.

Loppukilpailu järjestetään Helsingissä 3.–4.3.2011, jolloin 10 finalistin joukosta valitaan Talousguru 2011.

Talousguru-kilpailun avulla halutaan innostaa lukiolaisia seuraamaan ajankohtaisia talousaiheita ja lisäämään nuorten taloustietämystä. Kilpailun tarkoituksena onkin paitsi löytää myös luoda uusia talousosaajia. Kilpailusta ja talousaiheisista uutisista voi käydä keskustelua myös Talousgurun omilla Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/Talousguru.

Talousguru-kilpailu järjestetään neljännentoista kerran. Kilpailun pääjärjestäjiä ovat Suomen Pankki, Finanssialan Keskusliitto ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto (HYOL ry). Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto ry.

Lisätietoja:
tiedottaja Iina Lario, Suomen Pankki, puh. 010 831 2689,
viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, Finanssialan Keskusliitto, puh. 020 793 4273