Talousguru-finalisti suuntaa seuraavaksi olympialaduille

Talousguru-finaaliin osallistuneen Inkki Inolan ainoa vahvuus ei ole taloustaidot. Kilpailun jälkeen laukaalainen pakkaa suksensa ja suuntaa Etelä-Korean Pyeongchangiin talviparalympialaisiin kilpailemaan hiihdossa.

Pyeongchangissa Inola kilpailee 20 ja 10 kilometrin matkoilla sekä sprinttihiihdossa. Hyvillä suorituksilla hänet voidaan valita myös viestijoukkueeseen. Miten ihmeessä nuorella miehellä riittää aikaa sekä taloustietojen pänttäämiseen että kilpaurheiluun?

”Koulunkäynti on ollut minulle aina helppoa, eikä ylimääräisiä panostuksia ole tarvittu. Olen huomannut, että urheilu ja koulunkäynti, mieli ja ruumis, tasapainottavat toisiaan.”

Inola treenaa viikossa 15-20 tuntia. Kisakaudella hieman vähemmän. Varsinkin lukion koeviikoilla vuorokaudesta tahtovat tunnit loppua kesken.

”Joka päivälle täytyy tehdä minuuttiaikataulu: milloin luen, milloin opiskelen, milloin treenaan. Kauheasti vapaa-aikaa ei ole.”

Pyeongchangin paralympialaisten avajaiset on 9. maaliskuuta. Inolan ensimmäinen kisapäivä on 12. maaliskuuta. Paralympialaisiin osallistuu 13 suomalaisurheilijaa.

Talousguru-kilpailun voitti oululainen Tuukka Tuomikoski. Talousguru-kisaan valittiin alkukilpailun kautta 14 finalistia. Alkukilpailuun osallistui noin 1 100 lukiolaista ympäri Suomen. Kisassa on palkintona muun muassa opiskelupaikkoja suomalaisiin korkeakouluihin.

Kilpailua järjestävät Finanssiala ry:n lisäksi FINE Rahoitus- ja vakuutusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry. Kilpailua tukevat Taloustoimittajat ja Suomen lukiolaisten liitto.