Talousguru hankkii podcastiinsa isoja talousnimiä – Olli Rehn jo lupautunut

Tuore Talousguru Tuukka Tuomikoski alkaa kesällä pyörittää Talousgurut-podcastia Finanssiala ry:n (FA) sivuilla. Ohjelmaan on tulossa vieraita suoraan talouselämän huipulta: mukaan on jo lupautunut Suomen Pankin tuleva pääjohtaja Olli Rehn.

Talousgurun hatun maaliskuussa pokannut Tuomikoski on aloittanut Finanssiala ry:ssä harjoittelijana. Podcastin lisäksi nuoren miehen työnkuvaan kuuluu muun muassa haastattelujen tekoa Finanssialalle.fi-sivustolle, erilaisia nakkihommia sekä osallistuminen FA:n SuomiAreena-keskusteluihin.

Tuomikosken kesän pääurakka on kuitenkin Talousgurut-podcast, jota hän tekee kisassa toiseksi tulleen Väinö Tuovisen kanssa. Ensimmäinen jakso julkaistaan heti kesäkuun alussa. Podcastin suhteen Tuomikoskella ja Tuovisella on kunnianhimoiset suunnitelmat.

”Jo mukaan lupautuneen Rehnin lisäksi suunnitteilla olisi saada tentattavaksi muun muassa Nordean ja Sammon hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos”, Tuomikoski kertoo.

Mikä on nuorten miesten salaisuus? Miten kaksi parikymppistä kundia saa ohjelmaansa todellisia talouden raskassarjalaisia?

”Kun nuori kaveri soittaa, että vuoden 2018 Talousguru tässä terve, liikenisikö puolisen tuntia aikaa osallistua meidän podcastiimme, niin vaikea siitä on varmaan kieltäytyäkään. Kun ennakkoluulottomasti lähtee kysymään, todennäköisesti saa myös tuloksia”, Tuomikoski maalailee.

Taloustieteelle saatava arvostusta

Useat suomalaiset korkeakoulut tarjosivat opiskelupaikkoja Talousguru-voittajalle. Tuomikoski suuntaa kuitenkin syksyllä Warwickin yliopistoon Britanniaan opiskelemaan taloustiedettä ja matematiikkaa. Kansainvälisen uran lisäksi yksi syy ulkomaille lähtemiseen on Tuomikosken mukaan se, että varsinkin taloustieteen arvostus on Suomessa surkealla tasolla.

”Tukholman yliopistossa on yhtä monta taloustieteen professoria kuin koko Suomessa. Suomen pitäisi todella panostaa taloustieteen opettamiseen”, Tuomikoski lataa. Tuomikosken väitteessä on perää. Ajatuspaja Liberan mukaan Ruotsissa on yli kaksinkertainen määrä taloustieteen yliopistohenkilöstöä Suomeen verrattuna.

Tuomikoski myös kritisoi taloustieteilijöiden ja ylipäätään asiantuntijoiden halveksuntaa jopa yhteiskunnan huipulla.

”Moni muistaa halveksuvat puheet kaiken maailman dosenteista.”

Katso videolta, mitä podcastissa on luvassa.