Talousguru-kilpailu innosti taas lukiolaisia mittelöihin

Lukiolaisille tarkoitetun Talousguru 2014 -kilpailun loppukilpailuun osallistuvat 10 lukiolaista on valittu. Kilpailun finaali pidetään Helsingissä  27.–28. helmikuuta. Kilpailijat loppukilpailuun valittiin eri puolilta Suomea lukiossa 15.1.2014 järjestetyn alkukilpailun perusteella.  Lukioita oli valtakunnallisessa alkukilpailussa mukana 118. Loppukilpailussa palkintona on mm. vuoden 2014 Talousguru-titteli. Kaksipäiväisessä kisassa opiskelijat mittelevät taitojaan kirjallisessa ja suullisessa kokeessa.

​Opettajista ja finanssialan ekonomisteista koostunut ryhmä on laatinut opiskelijoita varten kysymykset, joista selviytyäkseen opiskelijalla on loppukilpailussa oltava gurun aineksia. Myös korkeakoulut tietävät tämän, sillä moni yliopisto ja korkeakoulu tarjoavat opiskelupaikan kilpailussa parhaiten pärjänneille ilman sisäänpääsykoetta.

”Opettajat kiittelivät tänä vuonna alkukilpailun onnistuneita kysymyksiä. Opettajien mukaan kilpailua oli mahdollista käyttää lukiossa myös normaalina kokeena. Loppukilpailun kysymysten tulee olla vaativia, jotta Talousguru saadaan selville ”, HYOL toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen kertoo.

Historian ja yhteiskuntaopin opettajat järjestävät kilpailua yhdessä Finanssialan Keskusliiton ja Suomen Pankin kanssa. Kilpailua tukee myös Taloustoimittajien yhdistys. Lukiolaisten liitto on mukana valitsemassa Talousguru 2014 –kilpailun parhaan väittelijän.

Talousguru-kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1997 alkaen. Loppukilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saavat talousaiheiset lehtipalkinnot, ja koulujen parhaille lähetetään kirjapalkinto ja diplomi. Kilpailussa menestymisen kautta on mahdollista saada myös opiskelupaikka korkeakoulussa.

Loppukilpailuun osallistuvat koulut ja opiskelijat

Otso Hao, Helsingin suomalainen yhteiskoulu
Susanna Hyartt, Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio
Heidi Häyrynen, Etelä-Tapiolan lukio
Tero Koivunen, Kauniaisten lukio
Riikka Lahti, Ilmajoen lukio
Niilo Laiho, Ressun lukio, Helsinki
Ville Leppänen, Joensuun lyseon lukio
Jermu Petro, Tampereen Lyseon lukio
Pasi Rajala, Kalevan lukio, Tampere
Olli-Markus Savolainen, Kerttulin lukio, Turku

Lisätietoja kilpailusta:

Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, puh. 044 303 1789
Finanssialan Keskusliitto, viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, puh.020 793 4273
Suomen Pankki, tiedottaja Iina Lario, p. 010 831 2689