Talousguru-kisa käydään ensi vuonna sähköisenä

Talousguru-kilpailu siirtyy sähköiseen aikaan. Kaikissa lukioissa 16. tammikuuta 2019 järjestettävä alkukilpailu käydään samalla sähköisellä alustalla kuin ylioppilaskirjoitukset.

22. kertaa järjestettävä Talousguru-kisa on käyty tähän asti kirjallisten tehtävien osalta käsin kirjoittamalla. Sähköiseen vastaamiseen siirtymistä on harkittu jo muutamana aiempana vuonna ja sitä on myös toivottu kilpailun palautteissa. Jatkossa kaikissa lukioissa yhtä aikaa järjestettävä alkukilpailu käydään Ylioppilastutkintolautakunnan Abitti-alustalla.

Talousguru 2019-kisan teemassa näkyy tulossa oleva vaalikevät. Edessä on sekä eduskuntavaalit että eurovaalit. Tuttuja kotimaan ja maailmantalouden aiheita tulevat värittämään vaaleissa ajankohtaiset asiat. Kisa sopii siten erityisen hyvin osaksi yhteiskuntaopin opetusta. Alkukilpailu sopii lukioissa sellaisenaan yhteiskuntaopin kurssikokeeksi.

Talousguru on lukiolaisten taloustietämystä mittaava kaksiosainen kilpailu. Sen 27.–28.2. pidettävään finaaliin pääsee 14 lukiolaista eri puolilta Suomea. Loppukilpailussa on kirjallinen osuus ja suullinen osuus, jossa kilpailijat puolustavat pareittain käydyissä väittelyissä arvottuja väitteitä toisiaan vastaan. Finaalissa menestyneille on tarjolla muun muassa opiskelupaikkoja suomalaisissa korkeakouluissa ilman pääsykoetta.

Kisaan osallistuakseen ei tarvitse olla valmis talousguru. Menneenä talvena kisaan otti osaa noin 1100 lukiolaista reilusta sadasta lukiosta .

Kilpailun järjestävät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL, FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Finanssiala ry. Kilpailua tukevat Taloustoimittajien yhdistys ja Suomen Lukiolaisten Liitto.

Kilpailun ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä HYOL ry:n sivuilla. Kilpailuun ilmoittaudutaan lukioittain 17.12. mennessä.

Lisätietoa Talousgurusta