Talousguru tarjoaa yliopistopaikan 8 yliopistossa – ilmoittautuminen hyvässä vauhdissa

Talousguru järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997.
  • Kilpailussa menestyneille on tarjolla useita opiskelupaikkoja peräti 8 suomalaisessa yliopistossa.
  • Ilmoittautuneet koulut ja osallistuvat oppilaat saavat käyttöönsä Kauppalehden digilukuoikeuden kilpailuun valmistautumista varten kahdeksi kuukaudeksi.
  • Talousguru-voittaja ratkeaa karkauspäivänä Kauppalehden suorassa verkkolähetyksessä.

Talousguru on lukiolaisten taloustietokilpailu, jonka alkukilpailu pidetään yhtä aikaa kaikissa lukioissa ympäri Suomen ylioppilaskirjoitusten tapaan. Kilpailupäivä on 10.1.2024, ilmoittautuminen päättyy 22.12.2023. Alkukilpailun perusteella 14 loppukilpailijaa pääsee Helsingissä 29.2. järjestettävään finaaliin, jossa on kirjallinen ja suullinen osuus. Suullinen osuus koostuu pariväittelyistä, joita voi seurata suorana Kauppalehden verkkosivuilta.

Viime vuonna 25:ttä kertaa järjestetyn lukiolaisten Talousguru-kilpailun ilmoittautuminen on hyvässä vauhdissa. Tänä vuonna mukaan on jo ilmoittautunut 88 lukiota, kun ilmoittautumisaika päättyy joulun alla 22.12.

Viime vuonna suomalaislukioita oli mukana Talousgurussa 120 kappaletta, joista kilpailuun osallistui noin 600 lukiolaista. Kilpailun vetonaulana on ollut jo vuosia palkintona olevat opiskelupaikat, joita on tarjolla nykyisin peräti 8 yliopistossa.

Talousgurusta palkinnoksi saatavat opiskelupaikat ovat opiskelijoille suunnatuista kilpailuista Suomen parhaimmat – elleivät jopa kirkkaasti parhaat.

 

JUSSI KARHUNEN, kehityspäällikkö

”Vaikka Talousguru on tunnettu kilpailu, ovat palkintona olevat opiskelupaikat monelle uusi asia. Kilpailusta kannattaa siksi kertoa tuntemalleen lukiolaisnuorelle tai vinkata lukion yhteiskuntaopin opettajaa kilpailun järjestämisestä omassa lukiossa”, kilpailua Finanssiala ry:ssä järjestävä kehityspäällikkö Jussi Karhunen toteaa.

Mukaan ehtii vielä – usuta lähilukiotasi ottamaan osaa!

Talousguruun ilmoittaudutaan lukioittain opettajan johdolla. Opettaja järjestää alkukilpailun ja tarjoaa koululla opiskelijoille mahdollisuuden ottaa osaa kilpailuun. Lukion paras vastaus lähetetään eteenpäin valtakunnalliselle raadille, joka seuloo 14 loppukilpailijan joukon. Lukioille alkukilpailu toimii myös taloustiedon kurssikokeena tai preppausmahdollisuutena ylioppilaskirjoituksiin taloustiedossa.

Talousguru-kilpailusta saa lisätietoa myös somekanavien kautta. Talousgurua voi seurata sekä Tiktokissa että Instagramissa.

Talousguru-kilpailua järjestävät Finanssiala ry, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry sekä FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Kilpailua tukevat Kauppalehti, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT, Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto.

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Miltä Talousguru-kilpailussa näyttää? Kooste vuoden 2023 finaalista

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan