Talousgurufinalistit on valittu

Lukiolaisille tarkoitetun Talousguru 2014 -kilpailun loppukilpailuun osallistuvat 10 lukiolaista on valittu. Kilpailijat loppukilpailuun valittiin eri puolilta Suomea lukioissa tammikuussa järjestetyn alkukilpailun perusteella.  Lukioita oli valtakunnallisessa alkukilpailussa mukana 118.

Talousguru-kilpailu on hyvä tapa innostaa opiskelijoita talousasioiden opiskeluun. Kilpailun tavoitteena onkin edistää lukiolaisten talousosaamista.

”Lukiouudistus on parhaillaan käynnissä ja talousasiat on saatava lukion oppisisältöihin. Talousasioiden ja oman talouden hallinnan opetus ohjaa vastuulliseen rahankäyttöön. Talousasioiden ymmärtäminen antaa pohjan yleissivistykselle sekä liiketaloudelliselle osaamiselle”, toteaa tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen Finanssialan Keskusliitosta.

Loppukilpailuun päässeet lukiolaiset:

Otso Hao, Helsingin suomalainen yhteiskoulu
Susanna Hyartt, Kuopion yhteiskoulun musiikkilukio
Heidi Häyrynen, Etelä-Tapiolan lukio
Tero Koivunen, Kauniaisten lukio
Riikka Lahti, Ilmajoen lukio
Niilo Laiho, Ressun lukio, Helsinki
Ville Leppänen, Joensuun lyseon lukio
Jermu Petro, Tampereen Lyseon lukio
Pasi Rajala, Kalevan lukio, Tampere
Olli-Markus Savolainen, Kerttulin lukio, Turku

Kaksipäiväisessä loppukilpailussa opiskelijat mittelevät taitojaan kirjallisessa ja suullisessa kokeessa. Kilpailun finaali pidetään Helsingissä 27.–28. helmikuuta.

Talousguru-kilpailua on järjestetty jo vuodesta 1997 alkaen. Loppukilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saavat talousaiheiset lehtipalkinnot, ja koulujen parhaille lähetetään kirjapalkinto ja diplomi. Kilpailussa menestymisen kautta on mahdollista saada myös opiskelupaikka korkeakoulussa.