Talousgurun etäluennot: Ketä korot kiinnostaa?

Talousgurun etäluennot on tarkoitettu opetuskäyttöön - täysin maksutta.

Millainen vaikutus keskuspankkien ohjauskoroilla on opiskelijan tai asuntovelallisen elämään? Talousguru Kaius Kumpulainen vääntää etäluennossaan rautalangasta, mi ten arkipäivän korot määräytyvät ja miksi niistä kannattaa olla kiinnostunut.

​”Miten määräytyy korko opintolainaan, asuntolainaan tai autolainaan? Ja kun rahaa pidetään tileillä, niin se on itse asiassa meidän antama lainaa pankille – miten sille määräytyy korko?”, Kumpulainen summaa videoluentonsa aiheet. Kumpulaisen luento sukeltaa suoraan Euroopan keskuspankin toimintaan. Viime keväänä lukiolaisten Talousguru-kilpailun voittanut Kumpulainen on tehnyt neljä videoluentoa itseään kiinnostavista talousaiheista. Videot on suunniteltu vapaasti käytettäviksi esimerkiksi opetuksessa.

Neljä luentoa vaihtelevista aiheista – Kuten miten merkitä rahasto-osuuksia ja ostaa osakkeita?

Ensimmäinen osa luennoista julkaistiin jo alkukesästä, ja se käsitteli ilmastonmuutoksen hillintää talouden keinoin. Toinen luento käsittelee osakkeen ostamista ja rahasto-osuuden merkintää konkreettisesti ja rautalangasta vääntäen – sijoittamisesta näet puhutaan paljon, mutta konkreettisesta ostotapahtumasta on saatavilla yllättävän vähän tietoa.

Kolmas luento syventyi sijoittamisen hieman vaikeampiin termeihin ja johdannaisiin – luennossa selvennetään, millaisia johdannaiset ovat ja mihin niitä tarvitaan. Korkoja käsittelevä luento päättää neljän videoluennon sarjan.
Videot julkaistaan Finanssiala ry:n Youtube-kanavalla omana Talousgurun luennot -soittolistanaan ja ne löytyvät myös Talous ja nuoret TATin opettajille suunnatusta Tralla–opetusmateriaalipankista.

Talousguru-kilpailuun ilmoittautuneille Kauppalehti – palkintoina peräti 8 yliopiston opintopaikkoja

Ilmoittautuminen ensi vuoden Talousguru-kilpailuun on jo auennut! Talousguruun ilmoittaudutaan lukioittain ja ilmoittautumisen tekee opettaja. Kilpailussa menestyneille on tarjolla opiskelupaikkoja ilman pääsykoetta peräti kahdeksassa suomalaisessa yliopistossa. Tarkat opiskelupaikat varmistuvat syksyn aikana. Kaikki kilpailuun ilmoittautuneet koulut saavat kilpaan osallistuville oppilaille ja kisan järjestäville opettajille käyttöön Kauppalehden digilukuoikeudet kahdeksi kuukaudeksi. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Talousguru-kilpailuun: talousguru.net
Katso jälkitallenne kevään 2020 Talousguru-finaalista

Kahden minuutin kooste Talousguru-kilpailusta

 

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.