Talousgurun suosio vahva – mukana 149 lukiota

Kuvassa keskellä viime vuoden Talousguru Eljas Järventaus seuranaan kisan finaaliin yltäneet Petra Uusikumpu (2019) ja Väinö Tuovinen (2018).

Viime vuoden osallistujaennätys lukiolaisten Talousguru-kilpailussa nousi muutamalla lukiolla. Viime vuoden kilpailuun osallistui 145 lukiota, tänä vuonna ilmoittautuneita on 149 eri puolilta maata. Talousgurun alkukilpailu käydään keskiviikkona 15.1. 2020.

Kilpailuun osallistuu säännönmukaisesti myös ruotsinkielisiä lukioita. Tänä vuonna ruotsinkielisiä on mukana 14. Yhteensä Suomessa on 336 lukiota. Kilpailussa on tänä vuonna uusia tuulia, kun mukaan yhteistyökumppaneiksi ovat tulleet Kauppalehti ja Talous ja nuoret TAT. Molemmat ovat tehneet kilpailua tunnetuksi tahoillaan. Kauppalehti on esimerkiksi julkaissut juttusarjan vanhoista Talousguru-voittajista.

”Taloustaidot ovat todella vahvasti esillä mediassa ylivelkaantumisongelman vuoksi. Talousguru-kilpailulla on haluttu nostaa nuorten kiinnostusta talousasioita kohtaan jo yli 20 vuoden ajan. On mahtavaa, että kilpailua tukemaan on tänä vuonna saatu uusia yhteistyökumppaneita”, sanoo kilpailua koordinoiva Jussi Karhunen Finanssiala ry:stä.

Loppukilpailun suullista väittelyä voi seurata suorana Kauppalehden verkosta keskiviikkona 26.2. klo 15 alkaen. Siinä kilpailun 14 finalistia ottaa toisistaan mittaa 5 minuutin pariväittelyissä talouteen liittyvistä kysymyksistä niin, että heille on arvottu puolustettavat näkökannat. Menestyäkseen on siis osattava ajatella argumentteja useilta näkökannoilta.

Alkukilpailu järjestetään kaikissa lukioissa samaan aikaan ylioppilaskirjoituksista tutulla sähköisellä Abitti-alustalla. Kilpailu käydään toista vuotta peräkkäin sähköisellä alustalla.

Kilpailua järjestävät Finanssiala ry:n lisäksi FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto.

Miten valmistautua Talousguru-kilpailuun? Katso finalistien vinkit pärjäämiseen!