Taloustubettajalle tonni osana Talousguru-kilpailua

Finanssiala, koulut, opettajat ja toimittajat edistävät yhdessä nuorten talousosaamista ja taloudellista itsenäisyyttä järjestämällä Talousguru-kampanjan keväällä 2017. Aikuisen ikää juhliva 20-vuotias Talousguru-kilpailu haastaa lukiolaiset ympäri Suomen testaamaan taloustaitojaan. Kaikkia yli 15-vuotiaita innostetaan myös pohtimaan arkista rahankäyttöään #Tubetatonni-videobloggauskilpailulla tammi-helmikuussa.

Kampanja huipentuu 3. maaliskuuta molempien kilpailujen finaaliin ja Sanomatalon Mediatorilla Helsingin Sanomien kanssa järjestettävään yleisötilaisuuteen, jossa talousgurut ja tubettajat haastavat finanssialan johtoa.

Talousosaamisen merkitystä ei voi liikaa korostaa

Talousguru-kilpailu perustettiin 20 vuotta sitten, jotta talousasioiden opetuksen tärkeydelle saataisiin enemmän huomiota kouluissa. Kaikki kilpailua järjestävät tahot ovat tehneet lujasti töitä talousosaamisen edistämiseksi. Kilpailu on peruja 1990-luvun lamasta ja pankkikriisistä. Suomi ei kokenut huonoja aikoja silloin ensimmäistä kertaa, mutta huonot ajat yhdistivät voimia tuolla kertaa taloudellisen osaamisen hyväksi.

Kilpailua järjestävät tahot pohtivat silloin ja edelleenkin, miten henkilökohtaisilta taloudellisilta katastrofeilta voitaisiin välttyä ja miten tulevat sukupolvet ymmärtäisivät raha-asioiden hoitamisen merkityksen vanhempiaan paremmin.

Valtakunnalliseen Talousguru-kilpailuun on ilmoittautunut 126 lukiota. Alkukilpailu käydään 18. tammikuuta lukioissa ja finaalit 2.–3. maaliskuuta Helsingissä. Finalistit palkitaan muun muassa opiskelupaikoilla korkeakouluihin. Talousguru-kampanja on myös valittu osaksi Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Voita tonni tubettamalla

Perinteisen taloustietokilpailun ohella nuoria haastetaan pohtimaan rahankäyttöään myös #Tubetatonni-videoblogikilpailulla. Vlogin aiheena on mä ja mun rahat, kokemukset, kommellukset ja opit rahan käytöstä. #Tubetatonni-kilpailuun voivat osallistua muutkin kuin lukiolaiset.

#Tubetatonnin tavoitteena on saada nuoret pohtimaan taloustaitojen merkitystä omassa elämässään. Myös vloggaaja TJCG rohkaisee kilpailijoita 6. tammikuuta lähtien YouTubessa omalla esimerkillään. Kilpailuaika on 1.1.–24.2.2017.

Lisätietoa kampanjasta ja molemmista kilpailuista osallistumisohjeineen on Talousguru.net -sivustolla. Sieltä löydät myös suositun TJCG:n vlogin.

Talousosaamisen Talousguru-kampanjan järjestävät Finanssialan Keskusliitto, Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonta. Yhteistyössä ovat mukana myös Taloustoimittajien yhdistys, Helsingin Sanomat sekä Suomen Lukiolaisten Liitto.

Lisätietoa:

Kristiina Siikala, viestintäpäällikkö, Finanssialan Keskusliitto 020 793 4273, kristiina.siikala@finanssiala.fi

Kirsi Ruhanen, toiminnanjohtaja, HYOL ry 044 303 1789, kirsi.ruhanen@hyol.fi

Elina Antila, viestintäpäällikkö, FINE 040 548 3838, elina.antila@fine.fi