Terveysalastako Suomen menestyksen tekijä?

Kestävän terveydenhuollon verkosto järjestää heinäkuun SuomiAreenassa Porissa kaksi keskustelutilaisuutta, joissa etsitään lääkkeitä muun muassa siihen, miten terveysala voisi osaltaan auttaa Suomea menestymään.

​Kauppakeskus BePopissa pidettävässä paneelikeskustelussa tiistaina 12.7. klo 11:45 alkaen kysytään, millä eväillä terveysala voisi nousta Suomen menestyksen tekijäksi. Terveysalan kasvumahdollisuudet ovat muun muassa digitalisaation ja väestön ikääntymisen vuoksi mittavat ja Suomella on erinomaiset mahdollisuudet nousta kansainvälisessä kilpailussa terveysalan kärkimaaksi.

Suomen menestyksen eväitä on pohtimassa monipuolinen ja kansainvälinen kokoonpano keskustelijoita, johon kuuluvat muun muassa toimitusjohtaja Oliver Rittgen Bayerilta, toimitusjohtaja Remi Menes AbbVielta ja toimitusjohtaja Henrik Borelius Attendolta. Lisäksi tilaisuudessa luovutetaan perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalle kansainvälisten yritysten teesit suomalaisen terveysalan nousuun.

Toisessa keskustelussa klo 13.30 alkaen pohditaan sekä suomalaisten hyvinvoinnin että kansantalouden kannalta merkittävää kysymystä: sairastumisen ja pitkäaikaissairauksien vaikutusta työelämässä pärjäämiseen. Mukana keskustelussa ovat muun muassa STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, kansanedustajat Arja Juvonen ja Jaana Laitinen-Pesola, johtaja Päivi Voutilainen STM:stä sekä puheenjohtaja Jukka Tahvanainen SOSTEsta.

SuomiAreenassa julkistetaan myös Terveydenhuollon korjaussarja –kirja, johon on koottu Suomen kiinnostavimpien sote-vaikuttajien napakat ja käytännönläheiset näkemykset siitä, miltä suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon tulisi näyttää lähitulevaisuudessa. Yksi kirjan 20:stä asiantuntijasta on Finanssialan Keskusliiton johtaja Ulla-Maija Rajakangas.

Kestävän terveydenhuollon hankkeessa ovat mukana Finanssialan Keskusliitto, Lääkäriliitto, Sitra, SOSDTE, Tehy, YTHS ja AbbVie.

Tutustu myös Kestävän terveydenhuollon polkuun SuomiAreenassa