Tuomo Yli-Huttulalle elämäntyöpalkinto avoimen lobbauksen edistämisestä

Elämäntyöstään palkittu FA:n Tuomo Yli-Huttula on toiminut muun muassa vaikuttajaviestinnän ammattilaisten Edunvalvontafoorumin puheenjohtajana.
  • Finanssiala ry:n (FA) vaikuttamisesta vastaava johtaja Tuomo Yli-Huttula palkittiin tänään 6.6. elämäntyöpalkinnolla viime vuosina tehdystä merkittävästä työstä lobbauksen ja vaikuttajaviestinnän avoimuuden lisäämiseksi.
  • Palkinnon myönsi ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry, joka on Suomen suurin viestinnän ammattilaisten järjestö ja alansa vanhimpia toimijoita Euroopassa.

Finanssialan päivätyönsä ohella Tuomo Yli-Huttula on toiminut muun muassa vaikuttajaviestinnän ammattilaisten Edunvalvontafoorumin puheenjohtajana. Hänellä oli tärkeä rooli vuoden 2024 alussa toimintansa aloittaneen avoimuusrekisterin synnyssä.

Lisäksi työkokemus journalistina, erityisavustajana, viestijänä ja tietokirjailijana on lisännyt Yli-Huttulan ymmärrystä viestinnästä ja vaikuttamisesta, ja hän jakaa sitä koko viestijäyhteisön hyväksi, ProComin tiedotteessa todetaan.

Yli-Huttula jatkaa työtään avoimen lobbauksen parissa muun muassa toimimalla Valtion taloudellisen tarkastusviraston ylläpitämän avoimuusrekisterin neuvottelukunnan puheenjohtajana. Neuvottelukunta valmistelee parhaillaan hyvän edunvalvontatavan suosituksia ja ne tulevat voimaan piakkoin.

“Olen otettu tunnustuksesta ja työ jatkuu avoimuuden puolesta. Jokainen vaikuttamistyötä tekevä hyötyy siitä, että lobbaus on avointa. Se velvoittaa päättäjiä ja virkamiehiä käymään vuoropuhelua lakien valmistelun aikana eri asiantuntija- ja intressitahojen kanssa. Sitä laadukkaampia lakeja syntyy, mitä moniarvoisempaa ja avoimempaa vuoropuhelu on”, Yli-Huttula sanoo.

ProCom palkitsi myös muita ansioituneita viestijöitä ja viestintätekoja. Muun muassa vuoden viestintäammattilaisena palkittiin sosiaali- ja terveysministeriön viestintäjohtaja Vivikka Richt, joka luotsasi ministeriön viestintää keskellä pahinta koronapandemiaa ja puolusti 2023 kesällä valtioneuvoston henkilöstön oikeutta osallistua Pride-tapahtumiin.

Vuoden johtajana palkittiin oikeustieteen tohtori, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä. Akateemisena johtajana Määttä osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun yliopistoista, koulutuksesta, tieteestä ja tutkimuksesta. Viesteissään hän korostaa tieteen vapautta sekä puolustaa tutkijoita vihapuheelta.

ProCom palkitsee vuosittain ansioituneita viestintätekoja ja tekijöitä. Tämän vuoden tuomaristoon kuuluivat Milttonin johtaja ja Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ville Blåfield, vuonna 2023 vuoden viestintäammattilaisena palkittu Tampereen kaupungin tapahtumapäällikkö Saara Saarteinen, yleisen valtio-opin dosentti ja Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan varadekaani Hanna Wass, Veronmaksajain Keskusliiton viestintäjohtaja ja ProComin hallituksen puheenjohtaja Antti Oksanen sekä ProComin toimitusjohtaja Jarno Forssell.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan