Tuore Talousguru: Koulutuksella Suomi nousuun!

Koulutukseen satsaaminen olisi yksi keino, millä Suomeen saataisiin innovaatioita ja talous saataisiin nostettua kurimuksestaan, pohtii tuore Talousguru Jooa Mustonen. Mustonen lakitettiin talousguruksi perjantaina Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä.

Tuoreen Talousgurun mielestä väittely oli kilpailun haastavin osuus. Mustosen tehtävänä oli puolustaa väitettä, että varallisuus tulisi ottaa huomioon vanhusten hoitomaksuissa. Todellisuudessa hän ei ainakaan purematta allekirjoita väitettä.

”Kilpailuväitteet oli varmasti tarkoituksella muotoiltu sellaisiksi, ettei niihin ole yhtä selkeää vastausta,” Mustonen tuumii.

Sen sijaan kirjallisessa tehtävässä oli Mustosen mukaan helppo olla jotakin mieltä. Kysymys koski protektionismia, ja Mustonen kirjoitti aiheesta noin kuusi sivua.

”Kun katsoo historiaa, tilastoja ja lukuja, ei sisäänpäin kääntyminen olisi kovin fiksua. Läntinen integraatio on tuonut paljon hyvää, ja nyt välillä näyttää, että ollaan palaamassa menneisyyteen.”

Tuore Talousguru ei ainakaan suorilta aio ottaa vastaan palkinto-opiskelupaikkaa. Hänen haaveissaan on opiskella jotakin politiikkaan tai talouteen liittyvää ulkomailla, mieluiten Lontoossa.

Boheemi pariisilainen

#Tubetatonni-kisan voittaja Anniina Ruonala on ehtinyt jo valita maansa. Hän opiskelee kuvataidetta Pariisissa. Tuhannen euron pääpalkinto ei kuitenkaan ole ainakaan kokonaisuudessaan menossa arvoviineihin ja baskereihin.

”Ainakin aion lähiaikoina nostaa vähemmän opintolainaa. Säästän varmaankin valtaosan summasta,” huipputubettaja pohtii.

Ruonalan voittajavideo oli teknisesti ja visuaalisesti erinomainen, vaikka Ruonala vakuuttaakin, ettei opintoihin kuulu videokuvausta.

”Tosin lainasin koululta laadukkaan kameran.”