Turku ja Itä-Suomi mukaan: Talousgurussa jaossa enemmän yliopistopaikkoja

Turun ja Itä-Suomen yliopistot ovat tulleet mukaan tarjoamaan opiskelupaikkoja Talousguru-kisassa menestyneille lukiolaisille. Vuoden 2019 Talousguru-kisan finalisteille on tarjolla kauppatieteen ja taloustieteen opiskelupaikkoja yhteensä seitsemästä yliopistosta.

Turun yliopiston kauppatieteitä pääsee opiskelemaan yksi kolmen parhaan joukkoon kisassa sijoittunut kilpailija. Jos hakeneita on useampia, ratkaisee paremmuusjärjestys. Itä-Suomen yliopistossa tarjolla on yhteensä kaksi opiskelupaikkaa, joista toinen sijaitsee Kuopion kampuksella ja toinen Joensuun kampuksella. Niiden hakemisessa ratkaisee niin ikään finalistien keskinäinen paremmuusjärjestys.

Opiskelupaikkoja tarjoavien korkeakoulujen joukossa on tapahtunut muitakin pieniä muutoksia. Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun paikan saa entisen kolmen parhaan finalistin sijaan viisi parasta finalistia. Lapin ammattikorkeakoulu taas ei enää tarjoa aloituspaikkoja Talousguru-kisassa menestyneille.

Lisäksi paikkoja on tarjolla entiseen malliin Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä. Tampereen yliopiston kauppatieteissä paikan saavat kolmen parhaan joukkoon sijoittuvat, Helsingin yliopiston taloustieteisiin kaikki finalistit, Svenska handelshögskolaniin kaikki finalistit kielikokeen suorittamisen jälkeen ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakouluun yksi finalisti.

Kisa sähköistyy

Talousguru-kisa käydään nyt alkukilpailun osalta ensimmäistä kertaa sähköisesti Ylioppilastutkintolautakunnan Abitti-alustalla. Tähän asti kirjallinen koe on käyty käsin kirjoittamalla.

Talousguru 2019-kisan teemassa näkyy tulossa oleva vaalikevät. Edessä on sekä eduskuntavaalit että eurovaalit. Tuttuja kotimaan ja maailmantalouden aiheita tulevat värittämään vaaleissa ajankohtaiset asiat. Kisa sopii siten erityisen hyvin osaksi yhteiskuntaopin opetusta. Alkukilpailu sopii lukioissa sellaisenaan yhteiskuntaopin kurssikokeeksi.

Kisaan osallistuakseen ei tarvitse olla valmis talousguru. Menneenä talvena kisaan otti osaa noin 1100 lukiolaista reilusta sadasta lukiosta.

Kilpailun ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä HYOL ry:n sivuilla. Kilpailuun ilmoittaudutaan lukioittain 17.12. mennessä. Alkukilpailu pidetään kaikissa lukioissa 16.1.2019.

Lisätietoa Talousgurusta