Turvaa rakas otuksesi – FINEltä tietopaketti kissan ja koiran vakuuttamisesta

Kissa pudotti Ming-vaasin, ja koira satutti tassunsa lasinsiruun. Taloudellisen perikadon välttämiseksi myös lemmikkieläimelle voi hankkia vakuutuksen. FINE Vakuutus- ja rahoitusneuvonta on julkaissut oppaan seuraeläinten vakuuttamisesta tapaturmien, sairauksien ja menettämisen varalta sekä siitä, miten koti- ja vastuuvakuutukset korvaavat kissan ja koiran aiheuttamia vahinkoja.

Kissan ja koiran vakuuttamiseksi on tarjolla hoitokuluvakuutus, josta korvataan tapaturman tai sairauden hoidosta aiheutuneita eläinlääkärikuluja. Eläimen henkivakuutuksesta korvataan eläimen menettäminen. Eläinvakuutukseen tai kotivakuutukseen saa usein lisäturvana erillisen eläinvastuuvakuutuksen, joka korvaa eläimen tekemiä mahdollisia tuhoja.

”Vakuutus kannattaa ottaa heti pentuvaiheessa, kun eläin on terveimmillään. Vilkkaille pennuille kaikki on uutta ja ilmeellistä, joten koko ajan sattuu ja tapahtuu”, sanoo FINEn vakuutusasiantuntija Mira Aarre tiedotteessa.

Kissojen ja koirien lisäksi on mahdollista vakuuttaa myös eksoottisempi seuraeläin, jonka vakuutusturvasta opas myös kertoo. Lemmikkieläinvakuutuksiin pätee sama neuvo kuin muihinkin vakuutuksiin: vakuutusta ottaessa kannattaa tutustua tarkkaan ehtoihin, jotta tietää, mitä vakuutus korvaa ja mitä ei.

Tutustu FINEn oppaaseen