Tutkimus: Pojat haluavat pankki- ja rahoitusalalle

Pankki- ja rahoitusala on kolmanneksi vetovoimaisin yläkouluikäisten poikien keskuudessa. Asia selviää Taloudellinen tiedotustoimisto TATin tutkimuksesta.

TATin Kun koulu loppuu -tutkimuksessa kysyttiin muun muassa, kuinka mielellään vastaajat työskentelisivät eri aloilla toimivissa yrityksissä tai organisaatioissa. Pankki- ja rahoitusala oli kolmanneksi suosituin teknologiateollisuuden ja maanpuolustuksen jälkeen.

Kaikkiaan yläkoululaisten keskuudessa pankki- ja rahoitusala on yhdeksänneksi suosituin. Lukiolaisilla sijoitus on kuudes.

”On hyvä, että myös pojat ovat innostuneet hyvin naisvaltaisesta finanssialasta”, iloitsee Finanssialan Keskusliiton tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen.

Tyttöjen keskuudessa pankki- ja rahoitusalat eivät päässeet kymmenen parhaan joukkoon. Top kolmosessa olivat terveyspalvelut, matkailu- ja ravintola-ala sekä sosiaalipalvelut.

Tutkimuksen tiedot kerättiin alkuvuodesta 2017. Kysymyksiin vastasi yhteensä yli 7 700 nuorta, joista noin puolet oli yläkoululaisia ja puolet lukiolaisia.