Tutustu paloasemaan kotisohvalta – paloturvallisuusviikko 2020

Virtuaalinen Päivä Paloasemalla -tapahtuma käynnistää valtakunnallisen Paloturvallisuusviikon lauantaina 21. marraskuuta. Paloaseman toimintaan, kalustoon ja pelastustehtäviin voi tutustua Viivi Pumpasen ja Esko Eerikäisen opastuksella. Virtuaalinen paloasema on auki Itsenäisyyspäivään saakka.

Finanssiala ry on mukana järjestämässä paloturvallisuusviikkoa, joka tänä vuonna kiinnittää huomiota ikäihmisten ja muistisairaiden paloturvallisuuteen ja osallistamiseen. Viikon järjestäjät kannustavat ottamaan myös isovanhemmat mukaan virtuaaliselle paloasemalle.

Muista palovaroitinpäivä 1.12.

Palovaroitinpäivän tavoitteena on herättää keskustelua ja innostaa ihmisiä ottamaan henkilökohtaisesti vastuuta omasta paloturvallisuudestaan.

Palovaroitin kannattaa asentaa kodin jokaiseen makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja eteiseen. ”Riittävän määrän lisäksi varoittimet on testattava kuukausittain ja patterit vaihdettava vuosittain. Tähän voi kehittää vaikkapa jonkin muistisäännön, kuten hätänumero 112, patterien vaihto 1.12.”, vinkkaa Finanssiala ry:n (FA) johtava asiantuntija Petri Mero.

Paloturvallisuusviikon tavoitteena on parantaa paloturvallisuutta Suomessa. Koronatilanteen takia Päivä paloasemalla -tapahtuma on tänä vuonna virtuaalinen ja siihen voi osallistua 21.11. – 6.12. välisenä aikana osoitteessa: https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/

Paloturvallisuusviikkoa järjestämässä:
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, EHYT ry, Finanssiala ry, Kirkkohallitus, Diakonia ja sielunhoito, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto, Pelastuslaitokset,

Sisäministeriö, Pelastusliitot. Hanketta rahoittaa Palosuojelurahasto