Tuusulalainen tuusulalaisen perässä

Tuusulalainen Eemi Vaherlehto seurasi Finanssiala ry:n toimitusjohtajan Piia-Noora Kaupin työpäivää. Seurantapäivä liittyi Nuori Yrittäjyys ry:n Job Shadow -päivään. Päivän teemana on, että nuori seuraa yrityksen tai järjestön johtajaa koko päivän.

Vaherlehto yllättyi tajutessaan, kuinka laajalti finanssiala on läsnä ihmisten arkipäiväisessä elämässä. Päivän agendalla oli muun muassa WWF:n pääsihteerin tapaaminen ja strategiatyöpaja.

”Vaikuttaa siltä, että Kaupin työpäivät ovat erittäin monipuolisia ja vaihtelevia ja lisäksi hektisiä ja kiireisiä”, Vaherlehto pohtii.

Job Shadow’n tarkoituksena on yhdistää tulevaisuuden tekijät ja eri alojen asiantuntemus: Yritysten edustajat pääsevät tutustumaan, millainen näkemys nuorilla on työelämästä. Nuoret taas saavat parhaimmillaan omaan elämäänsä pitkään vaikuttavan kokemuksen.

”Päivä opetti kouriintuntuvasti, mitä on toimitusjohtajan työ, mitä on edunvalvonta ja mitä on finanssiala”, Vaherlehto sanoo.

Vaherlehto on Tuusulan nuorisovaltuutettu. He tulivat yhtä matkaa FA:n toimistolle. Kumpikin on innokas suunnistaja, joten Keski-Uudenmaan suunnistusmaastot tuli keskusteltua läpi.

”Lisäksi lobbasin Eemiä Tuusulan julkisten liikenneyhteyksien parantamisesta. Lobbari mikä lobbari”, Kauppi nauraa.

”Oli mukavaa saada työpäivääni mukaan nuorta näkökulmaa. Kävimme muun muassa kokouksessa, jossa valmisteltiin tulevaa Talousguru-kisaa. Siinä nuoren näkökulma oli korvaamaton”, Kauppi sanoo.