Työmarkkinakiistat unohtuivat FA:n kesäjuhlissa – juhlien pääteemana EU: ”On hienoa, kun politiikan eri laidat löytävät Finanssialan tilaisuudessa yhteisiä edistettäviä asioita”

Finanssiala ry:n kesäjuhlien osallistujia: ylärivistä vasemmalta näyttelijä Maija-Liisa Peuhu, SAK:n Jarkko Eloranta ja Demarinuorten Emilia Kangaskolkka. Alarivissä vasemmalta työministeri Arto Satonen (kok.), kansanedustaja Saara-Sofia Sirén ja FA:n entinen toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi sekä Demokraatti-lehden Petri Korhonen.
  • Finanssiala ry:n (FA) kesäjuhlat kokosivat puolisen tuhatta ihmistä Pikku-Finlandiaan Helsinkiin tapaamaan toisiaan rennoissa merkeissä.
  • Asiaosuuden kruunasi SDP:n ja kokoomuksen eduskuntaryhmien puheenjohtajien Matias Marttisen ja Tytti Tuppuraisen sekä FA:n hallituksen puheenjohtajan Sara Mellan EU-teemainen paneelikeskustelu.
  • Paneelin ja aurinkoisesta iltapäivästä nauttimisen lisäksi vieraat saivat tiukan tietopaketin huijauksista ja kuolinpesän byrokratian vähentämisestä.
  • Kesäjuhliin kutsutaan Finanssiala ry:n tärkeimpien sidosryhmien edustajia, kuten poliitikoita, virkamiehiä, mediaa ja lobbareita.

Finanssiala ry:n (FA) kesäjuhlaa vietettiin aurinkoisessa illassa Helsingissä 13.6.2024. Paikalla oli muiden sidosryhmien ohella myös keskeisiä osapuolia kevään työmarkkinakiistasta. Työministeri Arto Satonen (kok.), SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sekä useita kiisteltyjä lakeja valmistelleen työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, Saara-Sofia Sirén (kok-) jättivät kuitenkin erimielisyydet sikseen ja nauttivat kesäjuhlissa hyvästä ruoasta ja seurasta sekä kävivät keskusteluja finanssialan edunvalvonta-aiheista.

Työministeri Arto Satonen kokoomuksesta pitää eurovaalien tulosta yllättävänä, mutta arvioi, että muutokset EU:n linjaan ovat pienempiä kuin monet kuvittelevat.

”Kotimaan vaaleissa yllätys oli, että Vasemmistoliitto ohitti SDP:n ja perussuomalaiset romahti. Muissakin jäsenvaltioissa tuli yllättäviä tuloksia, mutta siitä huolimatta kolme suurta parlamenttiryhmää kansanpuolue, sosialistit ja reformistit säilyttivät enemmistönsä.”

Työministeri Arto Satonen (kok.) arvioi, että EU-parlamenttivaalit eivät isossa kuvassa paljoakaan muuttaneet EU:n linjaa.

Kesäjuhlien asiaosuudessa esiteltiin Finanssiala ry:n (FA) huijausten torjuntakampanjaa sekä kuolinpesän ekosysteemiä. SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta pitää tavoitteita kannatettavina.

”Erityisesti mieleen jäivät videot huijausten torjumisesta sekä leskien ja orpojen tilanteen helpottamisesta. Kampanjan tärkeys on selvää kaikille, jotka ovat työläitä perunkirjoituksia tehneet.”

Kuolinpesän ekosysteemi on aiheena FA:n SuomiAreena-tilaisuudessa, ja sen tarkoituksena on helpottaa läheisen kuoleman aiheuttamaa byrokratiaa.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta seurasi kiinnostuneena FA:n kampanjoista ja EU-sääntelystä käytyjä keskusteluja.

Vieraiden yleisenä puheenaiheena olivat luonnollisesti edeltävänä viikonloppuna olleet europarlamenttivaalit. Kokoomuksen kansanedustajaa Saara-Sofia Sirén pitää vaalien tulosta yllättävänä, mutta uskoo, että muutos koko EU:n tasolla jää vähäiseksi, sillä pelättyä äärioikeiston nousua ei tapahtunut.

”Eurovaalit ovat todella tärkeät, etenkin näin epävarmassa maailmanajassa. Olen huolissani äänestysprosentista, joka jäi edellisiäkin vaaleja alhaisemmaksi.”

Kokoomuksen kansanedustajan Saara-Sofia Sirénin (kuvassa vas.) mukaan FA:n kesäjuhla konkretisoi joka vuosi kesän alkamisen. Yhteiskuvassa myös FA:n entinen toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkan mielestä kesäjuhlissa näytetyt videot huijausten torjunnasta ja kuolinpesän ekosysteemistä tuovat esiin kuluttajan kannalta tärkeitä teemoja huijauksista, kuluttajansuojasta ja byrokratiakysymyksistä.

”Maija-Liisa Peuhu on upea!”

Eurovaalitulosta Kangaskolkka pitää Suomen kannalta hyvänä, vaikka tulos hämmensi monia.

”Uskon, että parlamentin kokoonpanolla voidaan edistää edistyksellisen Euroopan asioita.”

Demarinuorten puheenjohtaja Emilia Kangaskolkka, 20, oli SDP:n nuorin eurovaaliehdokas.

Kesäjuhlissa esillä oli myös FA:n huijausten torjuntakampanja ja sen päätähti, Salattujen elämien Ulla Taalasmaanakin tunnettu näyttelijä Maija-Liisa Peuhu. Mainoksen viesti on: Huijarille luu kurkkuun – tunnista huijaukset ennen kuin ne tunnistavat sinut.

”Näin tärkeän aiheen kampanjointiin mukaan lähtemistä ei tarvinnut kahta kertaa miettiä. Toivon, että kaikki huomaisivat kampanjan ja pohtisivat, mitä tulee tehdä, jos saa esimerkiksi epäilyttävän tekstiviestin.”

Kuvateksti: FA: kansalaisille suunnattu huijausten torjuntakampanja herättää valppautta ja lisää tietoisuutta huijauksista. Kampanjan päätähtenä on koko kansan tuntema ja rakastama näyttelijä Maija-Liisa Peuhu.

Demokraatti-lehden päätoimittaja Petri Korhonen pohtii sotaa Ukrainassa ja maan jälleenrakennuksen rahoittamista, jotka mutkistavat tilannetta Euroopassa. Isojen muutosten keskellä oli mukava kuunnella FA:n kesäjuhlien paneelia, jossa Tuppurainen, Marttinen ja Mella puhuivat yksimielisesti tärkeistä asioista.

”Paneelissa oli hyvää pohdintaa, miten EU-parlamenttiin saadaan kokoonpano, joka mahdollistaa loogisen sääntelyn, jota finanssialakin kovasti peräänkuuluttaa. Oli mukava nähdä, kuinka kaksi edustajaa politiikan eri laidoilta löysi FA:n tilaisuudessa monta yhteistä asiaa, joita EU:ssa tulisi edistää.”

Demokraatti-lehden päätoimittaja Petri Korhonen piti tilaisuuden EU-paneelikeskustelua onnistuneena.

Katso kesäjuhlissa esitetyt videot läheisen kuoleman aiheuttamasta byrokratiasta ja huijauskampanjasta

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Omaisen jälkeisen paperisodan helpottaminen – mistä asiassa on kyse?

Finanssialan Huijarille luu kurkkuun! -kampanjan videomainos.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan