Uratarina finanssialalta – eläkepalvelujohtaja Arto: Korona on haastanut kaiken totutun

Kuva: Sami Piskonen

”Työskentelin Kelassa valtio-opin opintojen ohella ja siirryin valmistumisen jälkeen suunnittelutehtäviin. Suunnittelutyö kiehtoi minua kovasti, koska halusin edistää asioita. Ymmärsin kuitenkin pian, että merkityksellisiä asioita ei ole olemassa ilman ihmisiä. Olin onnekas, kun minut valittiin silloin Varmassa osastopäälliköksi. Minulla oli uskallusta ja halua kohdata ihmisiä – ja on yhä.

Nyt tehtäväni on johtaa eläkepalveluissa upeaa porukkaa sparraamalla ja varmistamalla, että heillä on hyvät edellytykset työskentelyyn. Pyrin välttämään mikromanageerausta ja edistämään yhdessä ohjautumista.

Esimiestyö on muuttunut vuosien varrella paljon. On tullut odotuksia, jotka liittyvät muun muassa tehokkuuteen, työkykyyn, asiakastyytyväisyyteen, vastuullisuuteen ja monimuotoisuuteen. Nämä kaikki ovat ohjanneet minua kehittymään ja tukemaan myös muiden kehittymistä. Varmassa on onneksi aina edellytetty heittäytymistä ja uudistumista.

Tulevaisuuden suhteen olen luottavainen. Korona on haastanut kaiken totutun ja turvallisen, mutta se on myös näyttänyt meille toistemme arvon. Tarve yhteisöllisyyteen korostuu. Opittavaakin tulevaisuudessa riittää: asiakasymmärrystä, palvelumuotoilua sekä dataan ja digitalisaatioon liittyvää osaamista.

Ytimessä säilyy odotus vahvasta eläkevakuuttamisen hallinnasta. Tähän odotukseen meidän on vastattava yhdessä. Kukaan ei pysty toimimaan yksin.”

Arto Hartikainen, Eläkepalvelujohtaja, Varma