Uudistunut liikennevakuutuslaki toi vakuutusbonuksiin vaihtelua

Vuoden alusta voimaan tullut uusi liikennevakuutuslaki on tuonut lisää vaihtelua vakuutustuotteiden bonuksiin. Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE selvitti vertailussaan liikennevakuutusten bonusjärjestelmien eroja.

​Vakuutuksenottajan on nyt mahdollista saada täydet bonukset kaikkiin omistamiinsa autoihin. Niitä ei siis tarvitse kerryttää joka autoon erikseen. Lähtöbonukset vaihtelevat eri yhtiöissä 0-40 % välillä, ja maksimibonuksissakin on eroja. Eroja eri vakuutusyhtiöiden välillä on lisäksi siinä, miten vahinko vaikuttaa bonukseen ja vaikuttaako se yhteen vai useampaan autoon.

”Pelkät bonusprosentit eivät kerro lopputulosta, vaan vasta oman auton vakuutuksen hinta osoittaa edullisuuden. Huomioitavaa on myös se, että liikennevakuutuksista korvataan edelleen samoja vahinkoja kuin aiemminkin. Lakiin perustuvan liikennevakuutusturvan sisältöön ei ole tullut juurikaan muutoksia,” sanoo FINEn vakuutusasiantuntija Hanna Salo.

Liikennevakuutus on liikenteessä liikkuville moottoriajoneuvoille pakollinen vakuutus. Liikennevakuutuslaki ei koska vapaaehtoisia kaskovakuutuksia. FINEn vertailun tiedot koskevat yksityishenkilöiden henkilöautojen vakuuttamista. Vertailun tiedot perustuvat tilanteeseen maaliskuun alussa.