Vakuutusala ja viranomaiset kehittävät varautumistaan harjoittelemalla yhdessä

Myös vakuutusalaan kohdistuu erilaisia kyberhyökkäyksiä, ja taloudelliset kriisit koskettavat myös vakuutusyhtiöitä. Kuva: Shutterstock.
  • Vakuutusalan FATO-varautumisharjoitus on paraikaa käynnissä.
  • FATO on finanssialan toimintaharjoitus, jossa tällä kertaa harjoitellaan vakuutusalan ja viranomaisten yhteistyötä kriisitilanteessa.
  • Harjoituksen järjestää Huoltovarmuusorganisaation vakuutusalan pooli.

Finanssialan yritykset ja viranomaiset harjoittelevat ja testaavat säännöllisesti varautumistaan erilaisiin uhkiin: Syksyllä 2021 toimijat testasivat varautumistaan Finanssialan FATO-toimintaharjoituksessa. Viime vuonna toimiala harjoitteli muun muassa ISAC-kyberharjoituksessa sekä TIETO22 -harjoituksessa, jossa harjoiteltiin laajasti yhteiskunnan tasolla muun muassa maksuliikkeen häiriöihin varautumista.

Rahoitusalan ja vakuutusalan varautumista on harjoiteltu viime vuosina useaan otteeseen. Tänä vuonna vakuutusalan yhtiöt ja viranomaiset harjoittelevat kriisinkestävyyttä FATO-harjoituksessa. Vakuutusalan FATO-harjoituksessa yhtiöt ja viranomaiset harjoittavat sekä omaa varautumistaan että yhteistyön sujuvuutta.

”Maailma muuttuu jatkuvasti, eikä varautumisen ja jatkuvuuden merkitystä voi korostaa liikaa. Monesti ei tule ajatelleeksi, että myös vakuutusalaan kohdistuu erilaisia kyberhyökkäyksiä tai että taloudelliset kriisit koskettavat myös vakuutusyhtiöitä”, muistuttaa Finanssiala ry:n varautumispäällikkö Juha Nieminen.

FATO-harjoitus järjestetään niin sanottuna kirjoituspöytäharjoituksena. Harjoituksen järjestäjät ovat luoneet erilaisia skenaarioita, ja harjoittelijoiden tulee vastata, miten organisaatio toimisi kussakin tilanteessa. Vastaukset analysoidaan ja niiden pohjalta arvioidaan kehityskohteita.

Harjoitus päättyy perjantaina 26.5.2023, minkä jälkeen alkaa tulosten analysointi ja raportointi.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan