Vakuutusalalle kiky-sopimuksen mukainen neuvottelutulos

Vakuutusalalle on löydetty sopu kilpailukykysopimuksen soveltamisneuvotteluissa. Sopimuksen piiriin kuuluu noin 12 000 toimihenkilöä. Neuvottelutuloksen mukaan säännöllinen työaika pitenee 24 tunnilla vuodessa ensisijaisesti paikallisesti sopimalla ja toissijaisesti viikoittaista työaikaa pidentämällä.

​”Olemme tyytyväisiä siihen, että neuvottelutulos syntyi. Finanssialan työnantajien tavoitteena neuvotteluissa oli toimialan kilpailukyvyn turvaaminen ja paikallisen sopimisen edistäminen. Vuosityöajan pidentäminen tukee tavoitettamme saada joustoja työaikoihin ja lisätä asiakaspalveluaikoja”, finanssialan sopimusneuvotteluista vastaava varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto Paltasta sanoo.

Neuvottelutulos menee vielä molempien liittojen hallintojen hyväksyttäväksi.

Rahoituspuolen neuvottelut vielä jatkuvat. Rahoitusalan sopimuksen piirissä on noin 28 000 rahoitusalan toimihenkilöä.

Finanssialan Keskusliitto (FK) vastaa rahoitus- ja vakuutusalan työmarkkinapoliittisesta edunvalvonnasta. Palvelualojen työnantajat PALTA hoitaa käytännön työmarkkinatoiminnan, josta on sovittu liittojen kesken yhteistyösopimuksella.

FK solmii pankkeja sekä rahoitus- ja korttiyhtiöitä sitovan rahoitusalan työehtosopimuksen Ammattiliitto Pro ry:n, Ammattiliitto Nousu ry:n ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n kanssa. Vakuutusväen Liitto VvL ry:n kanssa FK solmii vakuutusalaa sitovan työehtosopimuksen.