Vakuutusalan perusteos päivittyi 2020-luvulle – mukana nyt digitalisaatiota ja vastuullisuutta

Vakuutusalan opillinen kivijalka jo vuodesta 1957, Vakuutusoppi, on uudistettu. Jokaisen finanssialalla työskentelevän on tärkeää ymmärtää vakuuttamisen lainalaisuuksia ja eri vakuutuslajien pääpiirteitä. Vakuutusoppi on perusteos, joka mahdollistaa kokonaiskuvan saamisen vakuuttamisen periaatteista ja vakuutustoiminnan eri alueista.

Vakuutusoppi 2020 käsittelee kattavasti vakuutustoiminnan historian ja käsitteiden määrittelyt, vakuutuksen tehtävät yhteiskunnassa, vakuutusmarkkinoiden rakenteen sekä vakuutustalouden ja vakuutuslainsäädännön perusasiat. Kirjassa esitellään myös sekä sosiaalivakuutuksen ja muun lakisääteisen vakuutuksen että vapaaehtoisen vakuutuksen keskeiset lajit.

Yli 600-sivuinen eepos maalaa kattavan kokonaiskuvan vakuuttamisen periaatteista ja vakuutustoiminnan eri alueista. Uutta vuoden 2020 versiossa ovat muun muassa osiot digitaalisen tiedon vallankumouksesta ja vakuutustoiminnan vastuullisuudesta.

”Digitaalinen murros ja käytettävissä oleva valtava datan määrä kyseenalaistavat vakuutustoiminnan totutut tavat. Haasteena on antaa tilaa kehitykselle mutta estää samalla vakuutettujen etuja uhkaavat ylilyönnit”, sanoo toinen kirjan kirjoittajista, Finanssiala ry:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari.

Finanssi- ja vakuutuskustannus Finvan julkaiseman Vakuutusoppi 2020:n on kirjoittanut Jukka Rantala yhdessä Kivisaaren kanssa. Teos soveltuu niin oppikirjaksi uransa alkuvaiheessa olevalle kuin hakuteokseksi tehtävissään jo rutinoituneelle asiantuntijalle. Myös alan ulkopuoliset voivat kirjan avulla saada yleiskuvan suomalaisesta vakuutustoiminnasta ja sen kehityksestä.

Kirjan voi tilata omakseen Finvan sivuilta.