Valokuva “Elämä ilman rahaa” voitti viidesluokkalaisten valokuvakilvan

Kaivokselan koulun 5 A-luokan ottama valokuva: ’Elämä ilman rahaa’ valittiin Finanssialan Keskusliiton peruskoulujen viidensille luokille järjestämän valokuvauskilpailun parhaaksi kuvaksi. Ryhmätyönä toteutettu oivaltava valokuva on otos tilanteesta, jossa rahanpuute näkyy sosiaalisesti haastavana ilmiönä.

​”Finanssialan Keskusliitto viettää tänä vuonna 5-vuotissyntymäpäiviään ja halusimme kutsua erityisesti viidesluokkalaiset pohtimaan omaa rahankäyttöään ja siihen liittyviä tilanteita. Kilpailun teema ’Mitä raha minulle merkitsee?’ innosti koululaisia hienoihin otoksiin, joissa heijastuu heidän ajatusmaailmansa, mitä rahalla hankittaisiin – mutta myös pohdinnat sellaisista asioista, mitä rahallakaan ei saa”, toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi kertoo.

Kilpailukuvia arvioineessa raadissa olivat mukana luokanopettaja Karita Koskinen, Nordean yksikönjohtaja Ville-Veikko Laukkanen sekä Finanssialan Keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja viestintäjohtaja Minna Aila.

Raati arvosti kuvissa niiden oivaltavuutta ja hauskuutta, sekä teeman ja kuvan nimen välistä yhteyttä. Kuvia oli suunniteltu ja toteutettu yhdessä luokan kanssa ryhmätöinä ja toteutuksissa oli mukana draamaa ja vauhtia. Kuvat kertoivat myös yhteiskunnallisista ilmiöistä, kuten köyhyydestä ja terveyspalvelujen käytöstä sekä haaveista. Rahan merkitystä tuotiin esiin muun muassa huolenpitona ja palvelujen hankintana.

Voittajakuva palkitaan kahdensadan euron rahapalkinnolla. Tämän lisäksi kunniamaininnan ja sadan euron palkinnon saa Peltovuoman 5-luokan oivaltava kuva ’Poromiehen master card’. Kymmenen parhaan mukana olleet kuvat palkitaan sadan euron palkinnoilla seuraavista kouluista: Kaivokselan koulu (Vantaa), Peltovuoman koulu (Peltovuoma), Maatullin ala-aste (Helsinki), Haapamäen yhteiskoulu (Haapamäki), Vanhankylän koulu (Tuusula), Snellmanin koulu (Helsinki), Kuhaniemen koulu (Laukaa) ja Ivalon ala-aste (Ivalo).

Katso myös Finanssialan Keskusliiton juhlavuoden 5 V -teemaan liittyvä syntymäpäivävideo YouTubesta.

Kiitos kaikille osallistuneille ja onnea voittajaluokille!