Valtakunnallinen Talousguru-kilpailu alkuun 105:ssä lukiossa

Lukiolaisten taloustietämystä mittaava valtakunnallinen Talousguru-kilpailu järjestetään neljännentoista kerran keskiviikkona 19.1.2011. Lukioissa järjestettävässä alkukilpailussa valitaan kunkin koulun kovimmat taloustietäjät, joista maan kymmenen parasta pääsee jatkoon. Vuoden 2011 Talousguru valitaan loppukilpailussa Helsingissä 3.–4.3.2011.

​Kilpailun järjestävät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry, Suomen Pankki ja Finanssialan Keskusliitto. Kilpailua tukevat myös Taloustoimittajat ry ja Suomen lukiolaisten liitto ry.

Loppukilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin (1 000 euroa, 500 euroa ja 250 euroa). Voittajan lukio saa lisäksi vuodeksi haltuunsa kilpailun kiertopalkinnon, aidon tohtorinhatun. Kaikki finalistit saavat talousaiheiset lehtipalkinnot, ja koulujen parhaille lähetetään kirjapalkinto ja diplomi. Loppukilpailuun päässeillä on mahdollisuus tulla valituksi opiskelemaan kansantaloustiedettä Helsingin tai Jyväskylän yliopistoon ilman pääsykoetta. Loppukilpailuun päässeillä on mahdollisuus saada opiskelupaikka myös Svenska handelshögskolanissa Helsingissä, mikäli he suorittavat ruotsin kielikokeen hyväksytysti.

Talousguru käy keskustelua myös Facebookissa

Talousguru-kilpailun kysymyksiin ja mallivastauksiin voi tutustua kilpailun jälkeen Facebookissa: www.facebook.com/Talousguru ja Finanssialan Keskusliiton verkkosivuilla. Facebook-sivulta löytyy lisätietoa kilpailusta ja sen kautta voi osallistua Talousgurun johdolla käytävään talousaiheeseen keskusteluun muun muassa ajankohtaisista talousuutisista.

Lisätietoa: Tiedottaja Iina Lario, p. 010 831 2689, iina.lario(at)bof.fi Viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, p. 020 793 4273 Toiminnanjohtaja Kirsi Ruhanen, p. (09) 685 2230, 044 303 1789 toimisto(at)hyol.inet.fi