Vältetään tulipalot – FA lahjoitti kansanedustajille palovaroittimet

Uusien kansanedustajien on tärkeä tietää vakuuttamisen, vahinkojen ennaltaehkäisyn ja varautumisen tärkeydestä. Finassiala ry (FA) lahjoitti kaikille 200 uudelle kansanedustajalle palovaroittimet. Palovaroittimien saatteena kansanedustajat vastaanottivat kirjeen FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kaupilta sekä tietoa suomalaisen finanssialan hallitusohjelmatavoitteista.

”Onnittelemme lämpimästi uusia päättäjiä. Haluamme avoimesti kertoa kansanedustajille finanssialan merkityksestä ja tavoitteista heti vaalikauden alkajaisiksi. Toivomme heidän kanssaan säännöllistä dialogia”, toteaa Kauppi.

Kaupin mukaan Suomen tulevaisuuden haasteista moni liittyy hyvinvoinnin rahoittamiseen, joten tarvitsemme uusia välineitä varautumiseen. Esimerkiksi noin 80 prosenttia suomalaisista kokee Vakuutustutkimuksen mukaan tärkeäksi omaehtoisen varautumisen vanhuuden varalle, ja toivoo että siitä tehtäisiin nykyistä helpompaa ja houkuttelevampaa.

Lisäksi muistutamme kirjeessä lobbauksen tärkeydestä osana demokratiaa. Fiksu päättäjä kuuntelee eri asiantuntija- ja intressitahoja ennen päätöksentekoa. Finanssiala on pitänyt esillä lobbarirekisteriä jo edellisellä vaalikaudella, ja kannattaa sen toteuttamista.