Verkkolaskutus vahvassa kasvussa

​Verkkolaskuja lähettävien yritysten määrä on tuplaantunut vuoden sisällä Finanssialan Keskusliiton ja Elinkeinoelämän Keskusliiton toukokuussa tekemän tuoreimman kyselyn mukaan. Yrityksistä jo 64 prosenttia käyttää verkkolaskutusta. Teollisuus on edelleen verkkolaskutuksen edelläkävijä, mutta kaupan ala on kirinyt välimatkaa merkittävästi. Mitä suurempi yritys on, sitä varmemmin myös verkkolaskutus on käytössä. Verkkolaskutukseen siirtymistä seuraavan 12 kuukauden aikana harkitsee 36 prosenttia yrityksistä.

Finanssialan Keskusliitto ja Elinkeinoelämän Keskusliitto lähettivät kyselyn toukokuussa 1800 EK:n jäsenyritykselle. Kyselyyn vastasi 452 yritystä. Edellinen kysely tehtiin marraskuussa 2011 ja seuraava kysely on suunniteltu syksylle 2012.

E-lasku ja suoramaksu kotimaisen suoraveloituksen tilalle

Verkkolaskutuksen ovat ottaneet käyttöön erityisen vilkkaasti yritykset, joiden asiakaskunnassa on kuluttajia. Tähän on varmasti merkittävänä syynä varautuminen kotimaisen suoraveloituksen päättymiseen tammikuun lopussa 2014.

Suoraveloituspalvelua käyttävistä yrityksistä puolet on jo tehnyt päätöksen siirtyä suoraveloituksesta kuluttajan verkkolaskutuksessa käytettävään e-laskuun ja suoramaksuun. Tämä on myös pankkien suosittelema vaihtoehto. Osa yrityksistä harkitsee suoraveloituksen tilalle paperilaskua tai SEPA suoraveloitusta.

Yrityksistä 36 prosenttia ei ole vielä tehnyt lainkaan suunnitelmia suoraveloituksen päättymisen varalle. Valmistelujen aloittamisella on kuitenkin jo kiire. Jos yritys siirtyy laskutuksessa e-laskuun ja suoramaksuun, ja haluaa varmistaa asiakkaiden säännöllisten maksujen jatkumisen katkeamattomana pankkien tarjoaman suoraveloitusvaltakirjojen muuntopalvelun avulla, laskuttajan tulee käynnistää muunto 18.1.-22.11.2013 välillä. Ennen valtakirjojen muunnon käynnistämistä yrityksen tulee päivittää laskutusohjelma tukemaan sekä e-laskua että suoramaksua.

Lisätiedot:
Verkkolaskuasiat: Kehityspäällikkö Pirjo Ilola puh 020 793 4255
Kotimaisen suoraveloituksen päättyminen: Johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen puh. 020 7934254
Viestintä: Viestintäpäällikkö Kristiina Siikala, puh. 020 793 4273

Jäikö kysyttävää?

|

Aiheen asiantuntijat