Video: Digitalisaatio tuo muutoksia finanssityöhön

Digitalisaation myötä tapamme tehdä työtä muuttuu. Samalla osa vanhoista työpaikoista häviää kokonaan, kun sama työ voidaan tehdä tehokkaammin ilman ihmistä. Toisaalta kokonaan uudenlaisia työtehtäviä syntyy lisää – eikä ihmistäkään voi kaikkialta korvata.

Finanssialan uutta kilpailutilannetta pohdittiin finanssialan työnantaja- ja työntekijäliittojen yhteisessä Hyvinvoiva finanssiala -hankkeessa, jossa tavoitteena oli alan työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn lisääminen.

Hankkeen lähtökohtana oli osapuolten halu oppia ymmärtämään alan voimakkaita muutoksia. Niistä keskeisimpinä tunnistettiin digitalisaatio ja asiakaskäyttäytymisen muutos. Kehitystyö jatkuu nyt liitto- ja yritystasolla.

Tunnistetuista konkreettisista kehityskohteista koostettiin neljä havainnollistavaa parin minuutin videota. Niiden teemoina on digitalisaation työhön aiheuttavien muutosten lisäksi finanssialan muuttuva kilpailu, etätyön lisääminen ja alan asiakkaan uudet tarpeet. Kaikki videot löytyvät hankkeen verkkosivuilta.