Video: Finanssiala ei ole enää pelkkä suurten temmellyskenttä

Finanssialalle on tullut viime vuosina useita pieniä kilpailijoita, jotka kaappaavat liiketoiminnasta pienen siivun eivätkä yritäkään ottaa haltuun koko asiakas- tai tuotepalettia. Pienyrityksille palveluja tarjoava Holvi on yksi niistä.

Mikäli vanhat, suuret toimijat jäävät laakereilleen lepäämään, tulevat pienet toimijat takaa rinnalle ja ohi. Digitalisaation myötä kilpailu on entistä helpompaa.​

Finanssialan uutta kilpailutilannetta pohdittiin finanssialan työnantaja- ja työntekijäliittojen yhteisessä Hyvinvoiva finanssiala -hankkeessa, jossa tavoitteena oli alan työhyvinvoinnin, tuottavuuden ja kilpailukyvyn lisääminen.

Hankkeen lähtökohtana oli osapuolten halu oppia ymmärtämään alan voimakkaita muutoksia. Niistä keskeisimpinä tunnistettiin digitalisaatio ja asiakaskäyttäytymisen muutos. Kehitystyö jatkuu nyt liitto- ja yritystasolla.

Tunnistetuista konkreettisista kehityskohteista koostettiin neljä havainnollistavaa parin minuutin videota. Niiden teemoina on finanssialan muuttuvan kilpailun lisäksi etätyön lisääminen, alan asiakkaan uudet tarpeet ja digitalisaation muutokset työssä. Kaikki videot löytyvät hankkeen verkkosivuilta.