WTF – What the Fintech

Kirsi Suopellon vetämä Fintech Finland haluaa luoda Suomesta fintechien keskuksen.

Finland Fintech Forumissa maanantaina 21.10. julkistetaan selvitys Suomen fintech-toimialasta. Selvitys antaa vastauksia, millaisia ovat Suomen fintech-yritykset ja miten niiden toiminta saadaan valjastettua kilpailukyvyn veturiksi. Finanssialan uusia liiketoimintamalleja ja innovaatioita edistävä Fintech Finland on tilannut selvityksen Deloittelta.

”Suomessa on vahva insinööriperinne, josta meidät tunnetaan myös maailmalla. Teknologinen osaaminen on korkeaa. Samalla finanssialan toimijamme ovat vakaita ja monessa asiassa edelläkävijöitä. Miten tätä kaikkea voisi hyödyntää?” pohtii Fintech Finlandin toimitusjohtaja Kirsi Suopelto.

Fintech-toimialan tilannekartoituksen lisäksi Finland Fintech Forumissa syvennytään muun muassa siihen, miten finanssi-innovaatiot voivat auttaa velkaantumisen ehkäisemisessä, ja millainen rooli fintech-yrityksillä voi olla maksamisen turvallisuuden ylläpitämisessä.

Suopellon vetämä Fintech Finland haluaa luoda Suomesta fintechien keskuksen, josta lähtee ja jonne tulee kansainvälisiä menestystarinoita. Yhdistys on perustettu vuonna 2017 tukemaan ja vauhdittamaan suomalaisten fintech-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä

Vakiintuneet finanssiyhtiöt, kuten pankit eivät suinkaan pidä fintech-yrityksiä uhkana. Alan toimijat kehittävät jatkuvasti uusia palveluja yleisölle yhdessä uusien toimijoiden kanssa.

”Asiakkaat haluavat tutkimusten mukaan hoitaa päivittäiset finanssiasiansa itsenäisesti, ajasta ja paikasta riippumatta. Tässä perinteisillä toimijoilla ja fintech-yrityksillä on yhteistyön paikka”, Suopelto sanoo.

Fintech on kansainvälinen lyhenne sanoista financial technology. Sillä tarkoitetaan teknologian innovatiivista käyttöä pankki-, vakuutus-, rahoitus-, sijoitus- tai maksupalvelujen tuottamisessa. Termillä viitataan myös kasvuyrityksiin, jotka kehittävät uutta finanssiteknologiaa tai uusia finanssiteknologiaa hyödyntäviä palveluja.

Finland Fintech Forum järjestetään 21.10. Valkoisessa salissa Helsingissä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen.