Ympäristöoikeuden puolustaja tarttuikin edunvalvonnan miekkaan

Teija Kaarlela on aloittanut joulukuussa Finanssiala ry:n johtavana asiantuntijana. Hänen vastuualueenaan on maksuliikealueen lainsäädännöllinen edunvalvonta. Poikkeuksellisen maksuliikejuristin Kaarlelasta tekee se, että hän keskittyi juristiopinnoissaan pankkiasioiden sijaan ympäristöoikeuteen.

Huolimatta ympäristöjuristin taustastaan Kaarlelalla on yli 20 vuoden kokemus pankkialalta. Viimeksi hän työskenteli Aktiassa projektipäällikkönä. Suurin osa Kaarlelan työkokemuksesta on Danske Bankista ja sen edeltäjistä. Finanssiala ry:n Kaarlela näkee mielenkiintoisena paikkana nähdä koko toimiala laajemmin kuin vain yhden toimijan näkökulmasta.

”Pankkiala kehittyy erittäin nopeasti, mutta mihin se on oikeastaan menossa? Millaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden finanssialalla on? Mikä on pankkien rooli tulevaisuudessa?” Kaarlela luettelee.

Kaarlelaa työllistää erityisesti vuoden alussa voimaan tuleva uusi pankkialan sääntely. Hänen päätehtävänään on seurata PSD2-sääntelyn voimaantuloa ja vaikutuksia. PSD2 muun muassa avaa maksuliike- ja tilitietopalveluja kilpailulle ja mahdollistaa palveluiden tarjoamisen muillekin toimijoille kuin pankeille.

”Voivatko kilpailijat tarjota jotakin lisäarvoa, mitä pankit eivät? Olen itsekin vielä ihmettelyvaiheessa, että mitä PSD2 tuokaan tullessaan.”

Oulusta kotoisin olevalla Kaarlelalla on kaksi lasta. Kaarlelan rakkaimpia harrastuksia ovat hevoset ja ratsastaminen.

”Viikonloput menevät tallitöissä lantaa luodessa.”