Ysiluokkien Zaldo-talouskisaa vielä kuukausi jäljellä

Ysiluokille suunnattua Zaldo-nimistä talouskisaa on jäljellä vielä kuukauden päivät. Zaldo on verkossa oleva opetusmateriaalipaketti, jota opettajat voivat hyödyntää talousopetuksessa. Materiaalia hyödyntäneet luokat osallistuvat samalla kilpailuun, jossa koko luokka voi voittaa 500 euron lahjakortin.

​Zaldoa on käyttänyt ja kilpailuun rekisteröitynyt tämän talven aikana noin 170 ysiluokkaa. Zaldo on yläkoulujen käytössä nyt toista vuotta putkeen. Kilpailuun ehtii vielä mukaan, sillä viimeinen osanottopäivä on perjantaina 11.4. Oppimateriaali on senkin jälkeen verkossa vapaasti hyödynnettävissä.

Zaldossa opetellaan oman talouden hallintaa pelinomaisesti verkkosivustolla. Läpi käydään tulojen ja menojen tarkkailua, ostamista ja maksamista, säästämistä ja sijoittamista sekä vakuuttamista ja riskeihin varautumista.

Kun luokka on tutustunut oppimateriaaliin, voivat he tehdä sivustolla testin, joka mittaa sivustolla opetettujen asioiden osaamista. Testissä parhaiten menestynyt ysiluokka saa käyttöönsä lahjakortin, jonka voi käyttää vapaavalintaisesti.

Kilpailun järjestää Finanssialan Keskusliitto yhteistyössä FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sekä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.