Zaldo-taloustaitokilpailun 500 euron potti meni Loimaalle

Loimaan koulun 9B-luokka on voittanut valtakunnallisen Zaldo-taloustaitokilpailun.  Voittaja valittiin tänä vuonna arvonnalla kaikista kilpailuun osallistuneista. Kiinnostus kilpailua kohtaan on ollut suurta, yli 300 luokkaa haki tunnuksia verkossa tehtävää taloustestiä varten.

​Neljännen kerran järjestetty valtakunnallinen kilpailu pohjautuu yhdeksänsille luokille suunnattuun Zaldo.fi-oppimisympäristöön oman talouden hallinnasta. Kilpailukysymyksissä pureuduttiin raha-asioiden hoitoon, tulojen ja menojen arviointiin, verkko-ostamiseen, maksukortin käyttöön, lainan takaukseen ja vakuuttamiseen liittyviin asioihin. Mukana oli myös muutamia käytäntöä soveltavia tehtäviä.

Kilpailuun osallistui peruskoulujen ysiluokkalaisia ympäri Suomen. Zaldo on ilmainen ja avoin oppimisympäristö, jota opettajat voivat vapaasti hyödyntää opettaessaan oman talouden hallintaa esimerkiksi historian ja yhteiskuntaopin tunneilla.

Koulujen merkitys talousosaamisen lisäämisessä on tärkeää. Zaldo tuo käytännönläheisesti, ymmärrettävästi ja hauskalla tavalla talousasiat nuorten tietoon. Zaldo on osa tällä viikolla järjestettävää European Money Weekiä, joka on Euroopan pankkiyhdistys EBF:n koordinoima teemaviikko. Viikon aikana Euroopan eri maissa järjestetään lukuisia nuorille suunnattuja tapahtumia.

Zaldo.fi-oppimisympäristö on toteutettu yhdessä Finanssialan Keskusliiton, Nuori Yrittäjyys ry:n ja FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan kanssa.