Zaldosta on hyötyä opettajille ja oppilaille

Zaldo-finanssimörkö opettaa nuorille
oman talouden hallintaa. Yläkoululaisille suunnattu verkkosivusto www.zaldo.fi
on opettajien mielestä ajankohtainen ja hyvä tapa käsitellä
talousasioita.

Talousosaaminen on tärkeä kansalaistaito ja Zaldon tavoitteena onkin parantaa nuorten oman talouden hallintaa. Zaldossa on useita kokonaisuuksia talouden eri alueilta aina maksamisesta sijoittamiseen. Oppisisällöt perustuvat yhdeksännen luokan opetussuunnitelmaan.

”Teimme kyselyn opettajille siitä mitä he pitävät Zaldosta, ja kuinka he sitä kehittäisivät. Heidän mielestään Zaldosta on hyötyä talousosaamisen parantamisessa. Lisäksi opettajat pitävät sivustoa helppokäyttöisenä ja innostavana”, kertoo tutkimuspäällikkö Tarja Kallonen Finanssialan Keskusliitosta.

Zaldo-sivustolla olevan testin tekemällä yhdeksännet luokat osallistuvat 500 euron arvoisen lahjakortin arvontaan. Kilpailuun voi osallistua osoitteessa www.zaldo.fi 11.3.2016 mennessä.

Maaliskuussa järjestetään euroopanlaajuinen taloustaidoista muistuttava teemaviikko European Money Week. Suomi osallistuu teemaviikkoon julkaisemalla Zaldo-testin tehneen voittajaluokan.

Zaldo-talousosaamisivustoa ylläpitävät Finanssialan Keskusliitto ja FINEn Vakuutus- ja Rahoitusneuvonta yhteistyössä Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.