Voiko yrityksen tulosta syntyä ilman vastuullisuutta?

======
Vastuullisuus on päivittäin
lunastettavia lupauksia ja arjen tekoja.
======

Vastuullisuus on noussut viime vuosina monella tapaa muotisanaksi – aivan aiheellisesti. Vastuullisuuden arviointi on oivallinen tapa kuvata ja avata laajemmin yrityksen bisnestä. Yrityksen on kuitenkin ensin ymmärrettävä omaan toimintaansa liittyvät sidokset ja sen erilaiset vaikutukset. Kun vastuullisuus näkyy yrityksen arvoissa, on se käytännössä ennen kaikkea todeksi joka päivä elettäviä tekoja ja asennetta.

Finanssialalla on ollut kautta aikojen merkittävä rooli suomalaisen hyvinvoinnin rakentamisessa.  Olemme tuottamassa välttämättömiä peruspalveluita ja toimintamahdollisuuksia kansalaisille, yrityksille ja yhteisöille. Vastuullisuus merkitsee myös alan yhteisten käytänteiden, lainsäädännön ja säädösten sekä kestävän kehityksen periaatteiden noudattamista.

Me Oma Säästöpankissa vaikutamme yhteiskuntaan, ihmisiin ja ympäristöön sekä suoraan että välillisesti. Teemme vaikuttavia tekoja paikallisesti ja valtakunnallisesti.

OmaSäästöpankin vastuullisuusohjelma perustuu arvoihimme, liiketapaperiaatteisiimme, sidosryhmien odotuksiin ja toimintaympäristön megatrendeihin. Strategiamme ytimessä on tyytyväinen asiakas, ja pyrimme olemaan läsnä asiakkaiden elämässä. Yrittäjähenkisen ja motivoituneen henkilöstön asenne on siinä avainasemassa. Olemme pankissamme vahvasti sitoutuneet asiakkaisiimme, henkilöstöömme ja toimintaympäristöömme ja pyrimme huomioimaan toiminnassamme kaikkien sidosryhmien edut. Näin olemme osaltamme rakentamassa taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävää yhteiskuntaa.  Vastuullisuus on meillä päivittäin lunastettavia lupauksia ja arjen tekoja.

======
Kun vastuullisuus näkyy yrityksen arvoissa,

on se ennen kaikkea todeksi joka päivä
elettäviä tekoja ja asennetta.
======

Finanssialalla nuorten talousosaamisen edistäminen on yksi tärkeimpiä vastuullisuusteemoja. Oma Säästöpankki edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja taloustaitoja olemalla mukana erilaisissa taloustaitoja opettavissa ohjelmissa, kuten Oma Onnissa, joka on verkko-oppimisympäristö nuorten taloustaitojen kehittämiseen ja TATin Yrityskylässä, jossa peruskoululaiset oppivat työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta.

Yhä useammat tutkimukset kertovat samaa viestiä siitä, että asiakkaat valitsevat mieluummin vastuullisen tuotteen tai palvelun. Pahimmassa tapauksessa he äänestävät jaloillaan. Mikä vaihtoehto jää yritykselle jäljelle? Vain vastuullinen yritys voi menestyä ja tuottaa tulosta pitkällä aikavälillä.

Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, Oma Säästöpankki

Kirjoitus kuuluu Vastuullinen finanssiala -kolumnisarjaan, jossa Finanssiala ry:n jäsenyhtiöiden edustajat kertovat vastuullisuudesta finanssialalla.