Edunvalvontafoorumi tunkeutuu SuomiAreenassa lobbauksen ytimeen

Onko suomalaisen lobbaamisen ydin niin musta ja mätä kuin toisinaan väitetään? Hyvä, paha lobbari -keskustelutilaisuudessa pohditaan, mikä on lobbauksen tila tänä päivänä ja millainen merkitys lobbareilla on demokratialle. Tilaisuus järjestetään Porin kaupungintalon pihalla torstaina 19. heinäkuuta kello 13.

Edunvalvontafoorumin keskusteluun Porin SuomiAreenassa osallistuvat Kreab-viestintätoimiston toimitusjohtaja Mikael Jugner, kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari, Ylen syksyllä aloittava toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, apulaisprofessori Emilia Korkea-aho, valtiotieteiden tohtori Anders Blom sekä Edunvalvontafoorumin puheenjohtaja, FA:n viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuomo Yli-Huttula.

Keskustelussa on tarkoitus ruotia lobbausta ja sen merkitystä: Hyvä ja avoin lobbaus on osa toimivaa demokratiaa ja lakien valmistelua. Kabinetteihin suljettu lobbaus ei ole terveen demokratian perusta.

”Tarvitaanko lobbaukseen uutta sääntelyä? Saavatko kaikki tahot äänensä kuuluviin päätöksiä valmisteltaessa? Miten varmistetaan, että demokraattisesti valitut päättäjät kuuntelevat aidosti eri tahoja ennen päätöksentekoa?” Yli-Huttula luettelee tilaisuuden teemoja.

Lobbauksen ammattilaisten muodostaman Edunvalvontafoorumin tarkoitus on herättää ja käydä yhteiskunnallista keskustelua edunvalvonnan oikeutuksesta, edellytyksistä ja tulevaisuudesta. Edunvalvontafoorumi on vuodesta 2010 asti kokoontunut säännöllisesti neuvottelemaan lobbauksen eettisistä periaatteista.