Elä, kun olet nuori vielä!

Nuoret haaveilevat mielekkäästä työpaikasta ja ammatista sekä matkustamisesta ja tutustumisesta uusiin kulttuureihin, selviää Danske Bankin Elä nyt! -kyselytutkimuksesta. 88 prosenttia vastaajista myös uskoo unelmansa toteutuvan ainakin joltain osin.

Nuoret ovat edellistä sukupolvea optimistisempia, sillä Danske Bankin aikuisille suunnatussa kyselyssä lähes 80 prosenttia vastaajista uskoi, että suomalaisilla nuorilla ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia toteuttaa unelmiaan. Edellinen tutkimus julkaistiin helmikuussa.

Nuorten mielestä tärkeintä unelman toteuttamisessa on itseluottamus ja usko omaan osaamiseen. Toiseksi tärkeimmäksi nousevat ahkeruus ja vaivan näkeminen.

”Nuoret tietävät selkeästi, että unelmat eivät toteudu itsestään, vaan ne pitää toteuttaa”, sanoo Danske Bank Suomen toimitusjohtaja Risto Tornivaara tiedotteessa.

Mainittujen haaveiden lisäksi viiden yleisimmän unelman joukossa ovat oma koti, perheen perustaminen ja opiskelupaikka.

Aula Researchin toteuttamaan sähköiseen kyselyyn vastasi huhtikuussa yli kuusisataa 15–29-vuotiasta suomalaista. Elä nyt! -hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa, ja sen tavoitteena on muun muassa tukea nuorten talousosaamista.