FA kohtasi finanssiviranomaiset pesismailojen kanssa

Pesistä hyvässä hengessä

Finanssialan ensimmäisellä sisävuorolla nähtiin huikeita osumia ja viranomaisilta vahvaa ulkokenttätyöskentelyä.
  • Tavallisesti pykälistä ja laintulkinnoista vääntävät finanssilobbarit kohtasivat finanssiviranomaiset pesiskentällä.
  • Viranomaiset esittivät haasteen pesisotteluun alkukesästä.
  • Pelissä kohtasi Suomen Pankin, valtiovarainministeriön ja Finanssivalvonnan yhteisjoukkue ja finanssialan joukkue, jossa pelasi pääasiassa FA:n lobbareita mutta myös edustajia FA:n jäsenyhtiöistä Vakuutus- ja finanssialan urheiluseura Vufin riveistä.
  • Ottelu päättyi viranomaisten voittoon.

”Ottaen huomioon, miten kovasti uhosimme, on vaikea uskoa, että hävisimme”, kommentoi ottelua järjestämässä ollut Finanssiala ry:n Jussi Karhunen, kun loppuvihellys kaikui Kaisaniemen kentällä maanantai-iltana.

Kahden vuoroparin ottelu oli päättynyt kovalyöntisten viranomaisten voittoon juoksuin 6–1. Ottelun jälkeen lyötiin vielä kotiutuslyöntikilpailu peräti seitsemän parin voimin. Myös se päättyi yhtyneiden viranomaisten voittoon juoksuin 7–4.

Molempien joukkueiden ulkopeli oli suorastaan timanttisen kovaa, mutta viranomaisten lyöntityöskentely oli huomattavasti harjaantuneempaa.

Vaikka FA:n ulko- ja lukkaripeli oli timanttista, veivät viranomaiset lopulta tiukan taistelun voiton.

Otteluidean isänä oli valtiovarainministeriössä työskentelevä Kari Kemppainen (kuvissa sinisessä takissa), joka toimi ottelussa myös tuomarina. Kemppainen jakoi ottelussa myös pistämättömällä tarkkuudella palkintoja parhaille ja kehityskelpoisimmille pelaajille.

Finanssialan joukkue haastoi viranomaiset magentan värisissä paidoissa Kaisaniemen kentällä.
Haasteen FA:lle viranomaispuolelta esittänyt VM:n Kari Kemppainen (kuvassa etualalla sinisessä takissa) ryhtyi lopulta tuomariksi – ja vihelsi ottelun tapahtuman henkeen sopivalla lupsakkuudella!