FA:lta lahjoitus SETAn Sateenkaarinuorille

Kuvat: Shutterstock Grafiikka: Olga Komulainen
  • Finanssiala on tehnyt lahjoituksen Setan Sateenkaarinuorille. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat erityisen haavoittuva ryhmä.
  • Setan nuorisotyö tarjoaa konsultaatiota ja koulutusta seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja perhemuotojen moninaisuudesta sekä perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta yhteiskunnan eri tasoilla.
  • Lahjoituksella tuotetaan ja tilataan opettajille ja oppilashuollolle suunnattua materiaalia sateenkaarinuorista sekä nuorille suunnattuja Ole sinä -esitteitä ja julisteita suomeksi ja ruotsiksi.

Finanssialan mielestä monimuotoisuuden ymmärtäminen työelämässä on tärkeää. Alan asiakkaat ovat monimuotoisia – heitä palvelemaan tarvitaan monimuotoisia työntekijöitä, joilla on ymmärrystä monenlaisista asiakkaistaan.

Finanssiala haluaa lisätä ymmärrystä monimuotoisuudesta. Finanssiyhtiöiden asiakkaat ovat kaiken ikäisiä, kokoisia, muotoisia ja taustaisia. On siis myös pankin tai vakuutusyhtiön etu, jos siellä työskentelee mahdollisimman monipuolinen kattaus työntekijöitä, jotka ymmärtävät asiakkaiden monenlaiset tarpeet.

Työyhteisöjen monimuotoisuus kattaa työntekijöiden erilaisuuden muun muassa iän, sukupuolen, etnisen taustan, sukupuolisen suuntautumisen, perhetilanteen, vammaisuuden, kielen, uskonnon ja vakaumuksen suhteen. Setan tekemä työ monimuotoisuuden ymmärtämiseksi on erittäin tärkeää – sen vuoksi haluamme sitä tukea.

Finanssiala on pohtinut monimuotoisuuden lisäämistä eri sidosryhmien kanssa kuluneen talven aikana. Pidimme asiaa esillä teemakampanjan kautta, jossa kerrottiin alan lukuisista työtehtävistä ja todella monenlaisista ihmisistä, jotka alalla työskentelevät.

Osana teemakampanjaa järjestimme tammikuussa avoimen Monimuotoisuuden mosaiikki -nimisen webinaarin omille jäsenyhtiöillemme ja sidosryhmillemme, jossa käsittelimme monimuotoisuutta useasta eri näkökulmasta yhdessä järjestöjen kanssa. Tuolloin yksi webinaarin puhujista, Danske Bankin Pohjois-Suomen yrityspankin johtaja Hanna-Kaisa Junes pohti henkilöstön moninaisuuden lisäämistä ja harmitteli finanssialan yksipuolista mielikuvaa: ”Mielikuva alasta on hyvin homogeeninen. Kaikki finanssi-ihmiset ovat samanlaisia, ajattelevat samalla tavalla ja ovat samalla tavalla koulutettuja. Eihän asia todellisuudessa niin ole, vaikka johdon ja työntekijöiden moninaisuudessa onkin kohennettavaa.”

Salli kaikki evästeet, jotta voit nähdä tämän sisällön.

Monimuotoisuuden mosaiikki -tilaisuus