FA:n johtoryhmä lahjoittaa päivän palkkansa ilmastotalkoisiin ja haastaa kollegansa

Finanssiala ry:n (FA) johtoryhmä osallistuu ilmastotoimintaviikkoon lahjoittamalla päivän palkkansa järjestöille tai hankkeille, jotka pyrkivät konkreettisilla toimilla hillitsemään ilmastonmuutosta. He haastavat myös kollegansa eri järjestöistä tekemään saman.

FA:n johtoryhmän jäsenet Piia-Noora Kauppi, Esko Kivisaari, Taina Ahvenjärvi, Veli-Matti Mattila, Lea Mäntyniemi, Mari Pekonen-Ranta ja Tuomo Yli-Huttula lahjoittavat päivän bruttopalkkansa ilmastotalkoisiin. Lahjoitukset menevät muun muassa WWF:lle ja John Nurmisen säätiölle.

”Ilmastonmuutokseen reagointi on yksi tämän hetken tärkeimmistä kansalaisaktivismin muodoista. Me emme lakkoile, mutta haluamme kantaa kortemme kekoon.”, toteaa FA:n varatoimitusjohtaja Esko Kivisaari, joka haastoi kollegansa ”päivän palkka ilmastolle” -kampanjaan.

Kivisaaren mukaan suomalaiset yritykset ovat varsin sitoutuneita ratkaisemaan ongelmia. ”Suurena sijoittajana, luotonantajana ja vakuuttajana finanssialan yritykset ovat sitoutuneet useisiin konkreettisiin toimiin ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Suomen hallitus on myös ohjelmassaan sitoutunut merkittäviin toimiin ilmaston hyväksi.”

”Haastamme kollegoitamme muissa edunvalvonta- ja työmarkkinajärjestöissä maksamaan päivän palkkansa valitsemalleen järjestölle tai hankkeelle, jonka kukin katsoo parhaiten toteuttavan siirtymistä kestävään maailmaan”, Kivisaari kertoo.