FA:n Kesäjuhla: ”Täällähän oli hupia ja asiaa samassa paketissa!”

Finanssialan Kesäjuhla kokosi yli 600 ihmistä Valkoiseen saliin tapaamaan toisiaan rennoissa merkeissä. Samassa yhteydessä järjestettiin alan hallitusohjelmatavoitteisiin liittyvät lobbausmarkkinat. Markkinat kumautettiin käyntiin Finanssiala ry:n (FA) hallituksen puheenjohtajan Ari Kaperin ja toimitusjohtaja Piia-Noora Kaupin markkinakellon soitolla.

FA:n hallituksen puheenjohtaja Ari Kaperi kertoi markkinoiden avauspuheessaan finanssialan uudesta, neljännestä sitoumuksesta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi kumautti Nasdaq Helsingin aidolla pörssikellolla markkinat käyntiin.

”Tämä oli hyvä konsepti – oli hupia ja substanssia samassa paketissa”, tuumasi Akavan Pekka Piispanen kesäjuhlien ja lobbausmarkkinoiden yhdistelmästä.

Lobbausmarkkinoilla saattoi halutessaan tutustua viiteen eri kojuun, joissa kerrottiin kansankapitalismista eli erilaisista sijoitusmahdollisuuksista, alan verotuksesta, kestävästä rahoituksesta, digitalisaation tuomista muutoksista ja alan toiveista koskien Suomen roolia EU:ssa.

Tarjolla oli myös aitoon markkinatyyliin hupeja: pallonheittopaikalla saattoi torpata inhokkinsa ja heittää nurin harmaata taloutta, kotimaista lisäsääntelyä tai ylivelkaantumista. Hyvinvointialan liiton toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakangas yritti heitoillaan torpata juuri kotimaista lisäsääntelyä: ”Tämän hallituksen ohjelmassa oli, ettei kotimaista lisäsääntelyä tule, mutta voin kertoa, että jo vain on tullut!” Rajakangas painotti.

Ammattiliitto Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala pyöräyttää onnenpyörää. Pyöräyttäjän tuurista riippuen palkintona oli erilaista juotavaa – tai verottaja-sektori, jossa joutui tarjoamaan vierustoverille huikan.

OP:n pääjohtajan Timo Ritakallion aika juhlissa meni tiukasti ihmisten kanssa jutellessa. Ritakallion ajatukset olivat jo tulevan viikonlopun Jukolan viestissä, jossa hän juoksee joukkueensa neljännen osuuden. ”Meidän Suunnistusliiton joukkueessamme on kyllä osaamista, mutta jalat eivät tahdo ihan kärkivauhtiin riittää!”