FA:n Koponen: Kiitos kuuluu opettajille

Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen on LähiTapiolan pääjohtaja.
  • Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen osoitti opettajakunnalle suuret kiitokset ponnisteluistaan suomalaisen nuorison talousosaamisen eteen. Koponen puhui Talousgurun 25-vuotisjuhlissa.
  • Ilman opettajien panosta Talousguru-kilpailun järjestäminen ei onnistuisi.

”Suomalaisten nuorten hyvässä talousosaamisessa ovat olleet isossa roolissa opettajat – siitä heille valtaisa kiitos”, kiitteli Finanssiala ry:n hallituksen puheenjohtaja Juha Koponen Talousgurun 25-vuotisjuhlissa ja masinoi juhlaväeltä aplodit suomalaiselle opettajakunnalle. 

”Suomelle on asetettu korkea tavoite talousosaamisen strategiassa – olla maailman parhaita talousosaajia vuoteen 2030 mennessä. Nuoret ovat jo hyvässä vauhdissa, kun talousosaamisen PISA-tutkimuksen mukaan talousosaamisessa ollaan maailman toiseksi parhaita Viron jälkeen”, Koponen totesi.

Ilman opettajia myös Talousguru-kilpailun järjestäminen olisi käytännössä mahdotonta. Alkukilpailu järjestetään hajautetusti lukioissa ja järjestäjinä toimivat aktiiviset opettajat, jotka ovat ilmoittaneet koulunsa mukaan kilpailuun ja innostaneet oppilaita osallistumaan.

”Tästä kaikesta opettajille suurkiitos”, Koponen painotti.

Talousguru on yksi tapa ilmentää talousosaamisen eteen tehtyä työtä

Suomalainen finanssiala on tehnyt pitkäjänteisesti työtä suomalaisten talousosaamisen parantamiseksi jo vuosien ajan. Suurin ja konkreettisin työ tehdään alan asiakkaiden kanssa tuhansissa asiakaskohtaamisissa, joissa asiakkaiden henkilökohtaisen talouden tilannetta käydään läpi.

Lisäksi ala on tukenut talous-, työelämä- ja yrittäjyyskasvatuksen hankkeita ja järjestöjä, jotka tekevät työtä muun muassa nuorten parissa. Kesäkuussa kaksi tällaista toimijaa on yhdistymässä, kun Talous ja nuoret TAT ja Nuori yrittäjyys ry yhdistyvät. Uudeksi nimeksi tulee Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. Finanssiala ry on yksi uuden järjestön perustajista ja taustavoimista.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan