Talous ja Nuoret TAT ja Nuori Yrittäjyys ry yhdistyvät – Finanssiala perustajajäseneksi

Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

Kuva: Shutterstock.com
  • Talous ja nuoret TAT ry ja Nuori Yrittäjyys ry (NY) yhdistävät toimintansa 1.6.2023 alkaen.
  • Molempien yhdistysten tehtävänä on ollut lasten ja nuorten työelämä-, talous-, ja yrittäjyysosaamisen edistäminen kouluissa ja oppilaitoksissa yhdessä opettajien kanssa.
  • Uuden yhdistyksen nimeksi tulee Nuorten yrittäjyys ja talous NYT. Finanssiala ry on yksi uuden yhdistyksen perustajajäsenistä.

Finanssiala ry ja sen jäsenyhtiöt ovat tehneet vuosia yhteistyötä molempien nyt yhdistyvien järjestöjen kanssa erilaisissa projekteissa, joissa on parannettu nuorten talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitoja. Erityisesti suomalaisten taloustaitojen parantaminen on ollut yksi finanssialan pitkäkestoisista vastuullisista tavoitteista.

TATin tunnetuin palvelu on TAT Yrityskylä, johon osallistuu vuosittain noin 85 prosenttia kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisista Suomessa. NY:n tunnetuimmat palvelut ovat Vuosi yrittäjänä- ja Pikkuyrittäjät-ohjelmat sekä Uskalla Yrittää -tapahtumat, joiden kautta 18 000 lasta ja nuorta kokeilevat yrittäjyyttä vuosittain. Yhteensä TATin ja NY:n palvelut tavoittivat noin 250 000 lasta ja nuorta vuonna 2022.

Yhdistymisellä turvataan vahvemmin jokaisen lapsen ja nuoren mahdollisuus taustastaan riippumatta oppia työelämä-, talous- ja yrittäjyystaitoja peruskoulussa ja toisella asteella. Lisäksi yrittäjyysmallit ovat käytettävissä myös korkea-asteella.

Uusi Nuorten yrittäjyys ja talous NYT tarjoaa kouluille opetussuunnitelmaan perustuvia ja pedagogisesti laadukkaita oppituntikokonaisuuksia, materiaaleja, opettajankoulutuksia ja oppimisympäristöjä. Näin muodostuu silta koulumaailman ja työelämän välille.

Uuden yhdistyksen taustalla lukuisa joukko säätiöitä, yliopistoja ja elinkeinoelämää

NYT tuo yhteen laajan joukon säätiöitä, yrityskumppaneita, elinkeinoelämän toimijoita ja yliopistoja. Perustajajäseniä ovat Aalto-yliopisto, Elinkeinoelämän keskusliitto, Finanssiala, Hanken Svenska Handelshögskolan, JA Alumni Finland, Kaupan liitto, Kemianteollisuus, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa, Palvelualojen työnantajat PALTA, Suomen Uusyrityskeskukset, Suomen Yrittäjät, Teknologiateollisuus, Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton (TT) -säätiö, Yksityisyrittäjäin säätiö ja yrittäjätukijat.

Yhdistyksen toimintaa rahoittavat jäsenten lisäksi muun muassa yli 250 kuntaa, lähes 200 yritystä, ministeriöt ja monet säätiöt. Talous ja nuoret TAT ry:n vuosibudjetti on noin 8,3 miljoonaa euroa ja Nuori Yrittäjyys ry:n 3,3 miljoonaa euroa. TATissa työskentelee 66 kokopäiväistä työntekijää ja noin 150 tuntityöntekijää. NY:ssä työskentelee 29 kokopäiväistä työntekijää. NY, ja tulevaisuudessa uusi NYT, on osa kansainvälistä Junior Achievement -verkostoa, joka palveli vuoden 2022 aikana 12 miljoonaa lasta ja nuorta ympäri maailman.

Jäikö kysyttävää?

|

Ota yhteyttä aiheen asiantuntijaan