FA:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi Juha Koponen LähiTapiolasta

  • Finanssiala ry:n (FA) hallituksen puheenjohtajaksi on vuosille 2022–2023 valittu LähiTapiolan pääjohtaja Juha Koponen.
  • Puheenjohtajan tehtäviä vuodet 2020–21 hoitanut OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio siirtyy varapuheenjohtajaksi.
  • FA:n varapuheenjohtajaksi valittiin myös Nordea Personal Banking -liiketoiminta-alueen johtaja Sara Mella.

”Vastuullisena finanssialan vaikuttajana Finanssiala ry luo toimialalle mahdollisuuksia lisätä suomalaista hyvinvointia. Edustamme isoa osaa Suomessa toimivista pankeista, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöistä sekä sijoitusrahasto- ja rahoitusyhtiöistä ja arvopaperivälittäjistä. FA tuo yhdessä jäsentensä kanssa esille, millaiset vaikutukset erilaisilla säädöksillä on finanssialaan ja sitä kautta yhteiskuntaan ja kansalaisiin. Haluamme olla edistämässä esimerkiksi EU:n kestävän rahoituksen sääntelyä, joka on koko Suomen kannalta erittäin tärkeä ja tulee toteuttaa kokonaisuutena siten, että yksittäiset sääntelyhankkeet todella vaikuttavat niille asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen”, Juha Koponen korostaa.

Hallituksen muut jäsenet ovat toimitusjohtaja Mikko Ayub (Aktia-konserni), vähittäispankin johtaja Riikka Laine-Tolonen (Danske Bank), toimitusjohtaja Carl Pettersson (Elo), toimitusjohtaja Antti Kuljukka (Fennia-konserni), väliaikainen toimitusjohtaja Jaakko Pulli (POP Pankki ryhmä), toimitusjohtaja Petri Niemisvirta (Sampo-konserni), maajohtaja Marcus Nystén (SEB-konserni), toimitusjohtaja Pekka Ylihurula (S-Pankki) , toimitusjohtaja Tomi Närhinen (Säästöpankkiliitto) ja toimitusjohtaja Risto Murto, (Varma).